Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elhunyt Eddie Harsch

1105eddieMeghalt Eddie Harsch, a The Black Crowes egykori és a zenekar romjain alakult, nemrég zászlót bontott The Magpie Salute jelenlegi billentyűse. A zenész 59 éves volt.

Múlt héten számoltunk be róla, mekkora érdeklődés mutatkozik a The Black Crowes négy egykori tagját is soraiban tudó The Magpie Salute januári bemutatkozó koncertjei iránt, ám a banda felkészülését váratlan tragédia szakította félbe: november 4-ére virradóra elhunyt Eddie Harsch billentyűs. Az 59 éves zenész 1991-ben, a sikerek csúcsán csatlakozott a georgiai rock'n'rollerekhez, és először a következő évben megjelent The Southern Harmony And Musical Companion albumon játszott. Ezt követően egészen a 2002-es első feloszlásig tag volt a Crowes-ban, majd később, az újrainduláskor is lehúzott náluk egy évet 2005-től kezdődően. Harsch most is ott volt három egykori kollégájával, Rich Robinson énekes/gitárossal, Marc Ford gitárossal és Sven Pipien basszerrel az említett The Magpie Salute megalapításánál. „Eddie briliáns zenész volt hatalmas szívvel", írta róla Rich. „Zenéje, óriási humorérzéke és pozitív életszemlélete miatt kell rá emlékeznünk."

Harsch halálának okait egyelőre nem tudni, az azonban már biztos, hogy a The Magpie Salute nélküle is megy tovább. Mivel Matt Slocum személyében eleve volt még egy billentyűsük, egyelőre nem világos, állítanak-e bárkit is Eddie helyére.

 

Hozzászólások 

 
#1 xyxy 2016-11-05 08:58
Nyugodjon békében.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.