Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elhunyt André Matos: „Brazília elveszítette legnagyobb rockénekesét”

Egyelőre tisztázatlan okból, tragikus hirtelenséggel elhunyt André Matos. Az Angra és a Viper volt frontembere 47 éves volt.

0609matos

Június 2-án még színpadon állt zenekarával, a Shamannal, illetve a headliner Avantasiával egy São Pauló-i rendezvényen André Matos, és semmi sem tűnt rendhagyónak vele kapcsolatban, de alig több mint egy héttel később már a brazil énekes haláláról érkeztek hírek. A szomorú tényeket egykori és jelenlegi zenésztársai is megerősítették. Az Angra le is mondta június 8-ai koncertjét São Paulóban. „Semmi értelme nem lenne színpadra lépni úgy, hogy közben mindannyian siratjuk útitársunkat, aki történelmünk oly fontos részét jelentette. Ma este a hangszereink is elhallgatnak a gyász miatt", írták.

Matos a Viperben kezdte pályafutását a '80-as években, de leginkább a mai napig az Angrából ismert, noha 2000-ben kilépett a csapatból, és átadta a helyét Edu Falaschinak. Előtte ugyanakkor a zenekar olyan kiváló albumain énekelt, mint az Angels Cry, a Holy Land és a Fireworks. Később saját zenekart alapított Shaman néven, amelynek működése nem volt folyamatos, de tavaly óta ismét együtt játszottak. Emellett részt vett az Avantasia projektben, zenélt Timo Tolkkival Symfonia néven, szólóban, és számos más formáció lemezén felbukkant vendégként.

„Sokkolt a hír, nagyon szomorú vagyok", mondta Felipe Machado, Matos jóbarátja és egykori viperes zenésztársa. „Még nem tudom a pontos részleteket, de azt igen, hogy múlt héten óriási koncertet adott, és jól volt. Fogalmam sincs, mi történhetett. Annyi azonban bizonyos, hogy Brazília elveszítette legnagyobb rockénekesét, a legfantasztikusabb hangot, egy kiváló zongoristát. Nem tudom, mit mondhatnék."

 

Hozzászólások 

 
#6 Bede Attila 2019-06-10 14:01
Nagyon,nagyon szomoru,hogy ekkora enekes tavozott a metal vilagabol.Imadtam a hangjat,ilyen tiszta magasakat csak kevesen tudnak.Meg anno a Viper-el szerettem meg a hangjat,sajnos sose lattam eloben,de a hangja itt marad velunk.Nyugodj bekeben Andre!!
Idézet
 
 
#5 Equinox 2019-06-09 12:15
Na ez most megütött. Milyen értelmetlen az egész...

Óriási Angra rajongó vagyok, én is reméltem egy visszatérést valamikor...
Idézet
 
 
#4 Igor Igorovics 2019-06-09 12:08
jav: Nem mondanám MAGAM valami nagy... Sorry!
Idézet
 
 
#3 Igor Igorovics 2019-06-09 11:36
Nem mondanám valami nagy power metal rajongónak, de ez a brazil vonal nekem bejött. Valahogy mentes volt azoktól a dolgoktól, ami miatt egy Hammerfallt vagy Edguyt nem igazán komáltam. És ebben a szintér kialakulásában nagy szerepe volt az Angrának, és bizony személyesen Andrénak is. Nagyon sajnálom, hogy eltávozott közölünk! Descanse em paz, André!
Idézet
 
 
#2 Goodbye 2019-06-09 09:55
Nyugodjon békében! A zenekartòl nagyon szép gesztus a koncert lemondása. Kevesen csinálnának ilyet egy egykori tag halála miatt. Kicsit mindig reménykedtem benne hogy egyszer visszatér az Angrába.
Idézet
 
 
#1 zebraman 2019-06-09 07:27
Ezen ledöbbentem, el kellett olvasnom a címet újra, mert azt hittem, Matos kommentálja valaki halálát, de nem.

Fiatalkorom nagy kedvence volt az első kettő Angra, a Viper "Theatre of fate" albuma meg még ezeknél is jobban. Ez nagyon szomorú.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.