Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Életmű-Grammyt kap a Black Sabbath

0408sabsEgyik legrangosabb elismerésével tünteti ki az amerikai Hanglemez Akadémia a Black Sabbath-ot. A zenekar májusban kapja meg a díjat felbecsülhetetlen örökségéért.

Életműdíjjal tünteti ki tavasszal a Black Sabbath tagjait az amerikai Hanglemez Akadémia (amit igazából Recording Academynek hívnak, de itthon ez a kissé szerencsétlen fordítás terjedt el még régebben, így mi is maradunk ennél a megnevezésnél). Tony Iommi, Ozzy Osbourne, Geezer Butler és Bill Ward alapzenekara George Clinton, Billy Eckstine, Donny Hathaway, Julio Iglesias, Sam & Dave, illetve Dionne Warwick mellett részesül a nagy elismerésben. Sajtónyilatkozatában az Akadémia maga is úgy fogalmaz, hogy riffjeivel, illetve sötét, gótikus imázsával egyértelműen a Black Sabbath jelölte ki a heavy metal útját, és minden utánuk érkezett súlyos rockzenekarra hatással voltak.

Mivel a Grammyket is az Akadémia ítéli oda, a szóban forgó elismerést általában csak életmű-Grammynek szokás nevezni, de a két díj típusa valójában nem ugyanolyan, és maga a gála is máskor van: ezeket a kitüntetéseket május 11-én adják majd át Los Angelesben.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.