Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elakadt az új lemez munkálataival a Tool

Most tavasszal már tíz éve annak, hogy utoljára új dalokat hallhattunk a Tooltól a 10.000 Days lemezen, és ha hihetünk Maynard James Keenannek, még igen messze vannak a finistől: a frontember egy friss interjúban gyakorlatilag elismerte, hogy a csapat nem tud továbblépni a munkával.

Mindössze egy mondatot ejtett el a PE-nek adott interjújában a Toolról Maynard James Keenan, aki jelenleg a Money Shot című, ősszel kiadott új Puscifer-albumot koncertezteti és promózza, de ennek az egy mondatnak garantáltan nem fognak örülni a csapat hívei. „Rátaláltunk a közös nevezőre, egyszerűen csak úgy tűnik, nem vagyunk képesek előrelépni”, összegezte a hosszú évek óta várt új Tool-lemez jelenlegi állapotát Maynard. Adam Jones gitáros tavaly ősszel mindenesetre húsz új dalötletet emlegetett, de ő sem bocsátkozott jóslatokba azt illetően, mikor hallhatja majd ezeket a közönség – eszerint még nem mostanában…

A zenekarban egyébként nincsenek feszültségek, januárban például lejátszottak egy rövidebb észak-amerikai turnét, és már azok a jogi akadályok is elhárultak, amelyek miatt évekig nem fogtak bele az érdemi munkába. Érdekesség, hogy Maynard a szóban forgó friss interjúban azt is pedzegette, hogy reményei szerint előbb-utóbb elkészít egy új lemezt Billy Howerdellel és az A Perfect Circle-lel is.

 

Hozzászólások 

 
#10 cápaidomár 2016-03-20 14:13
Azért írtam, hogy mindegyik felismerhetően Tool. A saját jól bejáratott eszközeikkel többnyire, de szerintem határozottan más karakterű lemezeik vannak. Mondjuk a legkisebb különbség a Lateralus-10000 Days páros között van.
Az Opiate EP-n még nincs elvétve sem világzenei hatás. Aztán ott az AEnimáról a Forty Six & 2 vagy az H. Van olyan szám az Undertow lemezen, ami olyan mint ezek, vagy például a Jimmy? Na, én erre gondoltam.
Idézet
 
 
+2 #9 RobertThorn 2016-03-20 03:24
Idézet - cápaidomár:
Mondjuk a Tool összes lemeze eléggé különbözik egymástól. Mindegyik felismerhetően Tool, de a Stinkfist például jelentősen más, mint az azt megelőzők közül bármelyik, a Schism-ről nem is beszélve...


Hááát.. Ha teszem azt, két (aranykorszakos ) Dream Theater lemez (mondjuk a példa kedvéért Falling, meg a ToT) közötti különbséget keresünk, ott még megérteném az 'eléggé' illetve a 'jelentősen' szavak használatát, de a Tool esetében én annyira ezt nem érzem indokoltnak.
Óriási nóták vannak mindegyik Tool lemezen, és nyilván különböznek is meg minden. De nem _annyira_.
Idézet
 
 
+1 #8 cápaidomár 2016-03-19 16:32
Mondjuk a Tool összes lemeze eléggé különbözik egymástól. Mindegyik felismerhetően Tool, de a Stinkfist például jelentősen más, mint az azt megelőzők közül bármelyik, a Schism-ről nem is beszélve...
Idézet
 
 
+2 #7 RobertThorn 2016-03-18 21:17
Hát persze, hogy sok lesz a fikkantás, ha majd valamikor kijönnek a lemezzel - ha egyáltalán...
Ahogy itt P is írja 'Gyanítom, hogy ők is dolgoznak, fogy az inspiráció,' Hát ez az. Zseniális a stílusuk, de nem éppen az a fajta, amit olyan hú de könnyű lenne megreformálni, megújítani (ugyanaz a cipő, mint a Fear Factorynél), ne is csodálkozzunk, ha fogy az inspiráció. Mert most vagy kijönnek valamivel, ami _teljesen_ elüt mindentől amit eddig csináltak, akkor az sok embernek helyből nem fog tetszeni, vagy ha meg a tőlük elvárt stílusban írnak meg egy lemezt, jön a komment, hogy 'oké, hol az extra', vagy eufemisztikusab ban 'király hogy újra itt van a Tool, de igazság szerint azért ezt a dalt/lemezt már hallottuk'.

Arról nem is beszélve, hogy ezalatt a 10 év alatt rendesen a fejükre nőtt a Mesuga meg velük együtt az egész djent színtér. Csúnyán mondva manapság nem tűnik fel annyira a Tool hiánya, ha épp valaki valami nagyon agyasnak, progresszívnak mondott zenét keresne, mint régen.
Idézet
 
 
+8 #6 P 2016-03-18 12:06
Szegény. Gondolom nem ő hívja fel a média képviselőit, hogy "gyerekek, nem állunk sehogy", hanem lépten nyomon kérdezik tőle, ő meg legalább őszinte. Erre jön a hír, ami bejárja a világot, hogy a "Tool még most se tart sehol". Ekkora nyomás alatt lehet nekem is elmenne a kedvem az egésztől. Ha letesznek egy korrekt lemezt, az már most borítékolható, hogy mindenki fanyalogni fog rá, hogy gyerekek, erre kellett várni eddig? Közben meg valószínű csak egyszerűen olyan dolgok vannak a háttérben, ami tök természetes. Gyanítom, hogy ők is dolgoznak, fogy az inspiráció, nem találkoznak egymással... kurva sok dolog lehet ilyenkor. Érdekes, de a Fates Warningról sose voltak ilyen hírek, hogy helló, még mindig nem állunk sehogy, amikor 9 évig nem volt semmi a side zenekarokon kívül.
Idézet
 
 
+8 #5 cápaidomár 2016-03-18 12:02
Hát, tíz év után igen, el lehet akadni bármivel - nem lepett meg. Kár, sajnálom. Még a Vicarious klip is tök soká tartott, de ha tényleg nincs feszkó (kivéve ha jogászokkal van dolguk), annak persze örülök, mivel ilyesmit gyanítottam.
Idézet
 
 
+20 #4 keviny 2016-03-18 09:58
Nekem nem elég egy közönséges szőr. Nekem pörfikt szőr köll!
Idézet
 
 
+18 #3 Scud 2016-03-18 09:32
Ez meglepett valakit?

Amúgy simán lehet, hogy szivatja a jónépet és a jövő héten kinn lesz az album. Nem?
Idézet
 
 
+5 #2 Codename333 2016-03-18 08:45
NEMÁÁÁÁÁÁÁÁ......
Idézet
 
 
+10 #1 newkid 2016-03-18 08:03
Jajjaja coco jumbo jajja je :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.