Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nagyjából húsz új dalötlettel rendelkezik a Tool

0308toolA 2006-os 10.000 Days folytatása lassan a teljes rockszíntér legkomolyabb fantomlemezévé érik, de Adam Jones gitáros szerint a rajongóknak nincs miért aggódniuk, mert a Tool halad a friss zenékkel. Azt persze továbbra sem tudni, mikor lehet majd meg is hallgatni ezeket…

„Minden csodálatosan halad, remekül alakulnak a dolgok, az összeálló zenék pedig elsöprőek”, mondta Jones a Rolling Stone-nak, amikor arról kérdezték, vajh mikor készülhet el végre a lassan tíz éve húzódó új lemez. „Alig várom, hogy végre elkészüljünk. Jó ideje hiányzott már nekem ez az egész közös munka, mert annyira mások vagyunk mind, és annyira más az ízlésünk is, de ilyenkor közös nevezőre találni egyszerűen fantasztikus, és nagyon kifizetődő. Szóval boldog vagyok. Most nagyjából úgy húsz dalötletünk lehet, de ezek közül természetesen nem fog mind felkerülni a lemezre. Csak jammelünk. De mindenképpen jobb, hogy túl sok használható ötletünk van, mintha nem lenne elég… Ezek közül szabadon lehet válogatni.”

A hangszeres szekció megosztja az ötleteket Maynard James Keenan énekessel is, aki Jones szerint már írt is néhány szöveget a dalokhoz, de még korántsem készült el egyikkel sem ezek közül. Arról persze továbbra sem tudunk semmit, hogy mikor lehet mindebből végre tényleg kézzel fogható nagylemez, de az biztos, hogy a banda januártól amerikai turnéra indul a Primus vendégeskedése mellett.

 

Hozzászólások 

 
+5 #7 nsz 2015-11-25 20:46
Megtalálták Kirk Hammett telefonját...
Idézet
 
 
+2 #6 bogar 2015-11-24 17:28
Félreértés se essék, szerintem is jó zene. Arra akartam utalni, hogy netto parasztvakítás, amit csinálnak az új lemez kapcsán.
Idézet
 
 
+7 #5 cápaidomár 2015-11-24 16:45
folytatás:

Én a magam részéről egy hétfő esti napon 15 évesen találkoztam velük először egy azóta már megszűnt német zenecsatornán, egész pontosan a Stinkfist videójával. Ha azt mondom beépültem tőle a kanapéba, hát akkor semmit se mondok. Olyan érzés kerített hatalmába, amit azelőtt csak akkor éreztem, amikor 11 évesen megláttam életem első metafizikus festményét. Nem tudom leírni! Muszáj volt megszereznem, meg kellett szereznem azt az albumot (AEnima), mert újra és újra át akartam élni azt az érzést. Kb. két héttel később sikerült is. Ez június végén volt, és onnantól kezdve október közepéig csak azt tudtam hallgatni, semmi mást. Sokáig tudnám még ragozni, ahogy azt is, mennyi témát, rajzot, szöveget, döntést és bekattanást inspirált nekem, micsoda egyéb élmények kötnek hozzá. Életem egyik legfontosabb lemeze az AEnima, ami kis túlzással az egész életemet megváltoztatta, de engem mindenképp. Soha többé semmit sem tudtam már úgy hallgatni mint előtte, és felnyitott előttem egy egészen új univerzumot, egy rádöbbenést, hogy így is lehet, hogy valójában a metal, egy micsoda kurva nagy dolog, és milyen sok mindenről szólhat. A kreativitás diadalmenete az az album!
Idézet
 
 
+5 #4 cápaidomár 2015-11-24 16:42
Igazából meg tudlak érteni. Számomra is léteznek olyan csapatok, akiknél teljesen értetlenül állok az őket körülvevő hype miatt, élükön a Hatebreed-el.
A Tool valahogy olyan zenét képes csinálni, ami egyeseknél szabályosan függőséget okoz, illetve egészen szélsőséges reakciókat. Óriási hatással voltak és vannak egy rakás zenészre és zenehallgatóra. Művészi indíttatású zene az, mely rendkívül inspiratív, és egészen eltérő ízlésű embereknél is működik. Még számomra is meglepő volt megfigyelni, hogy egyes ismerőseimnél (olyanoknál is, akik alapjáraton nem kedvelik őket), milyen hatást tud kiváltani. Az egyik ismerősöm például szanaszét karmolta az arcát az Opiate Ep utolsó számától, és mindezt tök józanul. Élvezte. Egy másiknak pedig valami ókori görög, vagy római legenda ugrott be a Forty six and 2 hallgatása közben és el is mesélte. Nekem a mai napig rejtély, hogy e kettő nála hogy kapcsolódhatott össze. Mindezzel csak annyit akarok érzékeltetni, hogy egy valóban különleges csapat a Tool, de mondom még egyszer, én gond nélkül megértem, ha valaki nem bírja, mert mondjuk idegesíti (erre is láttam már pár példát).
Idézet
 
 
+1 #3 P 2015-11-24 16:03
Érdekes, én pedig pont olyan körökben mozgok, ahol a tool-t és munkásságukat csak dicsőíteni szabad. Néha nem merem mondani, hogy nekem egyébként nem tetszik. Sokszor azt érzem ennél a zenekarnál, hogy a zenekart valami olyan számomra természetellene s hype lebegi körül, mint kevés csapatot. Amit alapvetően nem is nagyon értek, mert teszik ezt annak ellenére, hogy baromi nehéz zenét játszanak. Félreértés ne essék, most nem leszarozni akartam őket, csak és spec furcsálom ezt az istenségként imádatot egy csomó embernél.
Idézet
 
 
+7 #2 cápaidomár 2015-11-24 14:13
Éljen, éljen! Én már nagyon várom, a mai napig az egyik kedvenc csapatom, noha a 10.000 Days nálam nagyon nem jött be. Ha az új lemez csak egy kicsit is jobb lesz, mint a legutóbbi akkor minden rendben lesz, és jó pár évre meglesz az Év(ek) Albuma :-))Idézet - bogar:
Én meg harminccal.
Ezt a csapatot egyébként miért nem szedik ízekre, mint a Metallica-t?

Kíváncsian várjuk bogar! Én sajnos csak 10 új szerzeményt tudok felmutatni 2 év alatt.:-))
Komolyra fordítva a szót: nézz végig a két csapat diszkográfiáján , és rá fogsz jönni! Amúgy a Tool is kapott elég vaskos kritikákat, lehet, nem mozogsz olyan körökben, és azért nem tudod. A Metallica jóval több emberhez szól mint a Tool, ennek ellenére tudtak hatni Kirkékre is. Szóval, ha kijön az új Metallica az úgyis nagyobbat fog szólni, mint bármi a Tooltól, de legalább Maynardék nem jönnek hülyébbnél hülyébb nyilatkozatokka l; lásd helyzet. Elég sok csapatnál lehetne felhozni, hogy miért nem kezelik a Metallica szintjén, de ezek a csapatok soha se mentek át direkt mainstream-be, nem szerepeltek rádiókban (sok emberrel együtt én is ott hallottam először Metallicát még gyerekfejjel), nem kerültek bele a Guitar Heroba, és így tovább...
Idézet
 
 
+5 #1 bogar 2015-11-24 13:11
Én meg harminccal.
Ezt a csapatot egyébként miért nem szedik ízekre, mint a Metallica-t?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.