Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egykori White Zombie dobosként jelentkezhetett be a rehab-centerbe egy csaló

Bizarr bűncselekmény miatt folyik eljárás az Egyesült Államokban egy férfi ellen: az illető úgy jelentkezett be egy drogrehabilitációs klinikára, mint Phil Buerstatte, a White Zombie egykori dobosa, és kezelése után hamis csekkel kívánta kiegyenlíteni a számlát. Azt ugyanakkor egyelőre nem tudni, az igazi Buerstattéről van-e szó, vagy csak valakiről, aki visszaélt a muzsikus személyazonosságával - egyelőre utóbbi tűnik valószínűnek.

Egyelőre nem tiszta, pontosan ki is az a férfi, akit csalás gyanújával vettek őrizetbe a kaliforniai Sausalitóban, miután hamis csekkel akarta kifizetni mintegy 75 ezer dolláros (közel 16,5 millió forint) kezelési költségeit az Alta Mira nevezetű alkohol- és drogrehabilitációs klinikán. Csak annyi bizonyos, hogy az illető Phil Buerstatteként jelentkezett be a műintézménybe – azt azonban jelenleg még a nyomozó hatóságok sem tudják, valóban a White Zombie egykori dobosáról van-e szó, vagy csak valaki olyanról, aki Phil Buerstattének adta ki magát. Bizonyos adatok szerint a férfit valójában Loren Breckenridge-nek hívják, de pillanatnyilag még nem tudni, hogy a két személy egy és azonos-e (bizonyos facebookos és gyanúsítotti fotók szerint nem, kétséget kizáróan azonban egyelőre nem sikerült bebizonyítani a csaló személyazonosságát). „Megjelent a klinikán, közölte, hogy azonos ezzel a rocksztárral, és kezelésre van szüksége", mondta a Marin Independent Journal című lapnak az illetékes nyomozó. „Soha életemben nem találkoztam még hasonló esettel, hogy valaki csalással került volna be egy rehabilitációs központba..."

Akárkiről is van szó, úgy fest, hogy az illető korábban már próbálkozott hasonló trükkel legalább egy kaliforniai rehabilitációs centerben, és büntetőeljárások folynak ellene Floridában, illetve Minnesotában is hamisítások, csalások, illetve különböző vagyon elleni bűncselekmények miatt.

Phil Buerstatte (a képen balról a harmadik) 1992-ben, Ivan DePrume utódjaként került a White Zombie-ba, és két éven keresztül turnézott intenzíven a New York-i metal csapattal, pont akkoriban, amikor a zenekar a koncertezés és a Thunder Kiss '65 dal révén sztárrá vált az Egyesült Államokban. Sorlemezen azonban végül nem szerepelt, mert 1994-ben különböző zenei nézeteltérések – és egyes pletykák szerint drogproblémák... – miatt végül átadta a helyét John Tempestának.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.