Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egy Witherscape nevű új csapattal tér vissza Dan Swanö

0418swanA Century Mediához szerződött Dan Swanö, vagyis innentől kezdve a kiadó gondozza a svéd énekes/multihangszeres/producer összes projektjének jövőbeli anyagát az Edge Of Sanitytől kezdve a Nightingale-ig, már persze ha Dan aktivizálni kívánja a bandák valamelyikét. Az első új kiadvány azonban egy friss projekthez kötődik.

Swanö kapcsolata a Century Mediával nem teljesen újkeletű, hiszen eredetileg például ő is tagja volt a kiadó istállójában dolgozó Bloodbath death metal szupergroupnak. Dan az utóbbi időben elsősorban stúdiós szakemberként dolgozik, és ebbéli minőségében is számos Century Media előadó lemezét segítette világra az Asphyxtől kezdve a Morgothon át egészen a Grand Supreme Blood Courtig.

A mostani együttműködés első gyümölcse Dan új projektjének első kiadványa lesz. A zenekar neve Witherscape, amelyben Swanö fő társa Ragnar Widerberg, aki hozzá hasonlóan ezerféle hangszeren játszik. A The Inheritance című konceptalbum zeneileg mindenképpen metalos lesz, és a két agy azt ígéri, hogy az Edge Of Sanity dallamosabb oldaláért rajongók éppúgy találnak majd benne fogódzót, mint az Opeth, az Amorphis vagy a Barren Earth hívei. A lemezen Swanö énekel – dallamosan és hörgősen egyaránt –, dobol és billentyűzik, Widerberg pedig gitározik és basszusgitározik. Az anyagot egyenrangú társszerzőként jegyzik.

A The Inheritance júliusban kerül a boltokba.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.