Shock!

május 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egy nap alatt összedobták a rajongók az új Protest The Hero lemez költségeit

Mindössze egy nap alatt alaposan túlteljesítette az egyhavi célnak belőtt 125 ezer dolláros összeget a Protest The Hero, akik a rajongókhoz fordultak következő nagylemezük megfinanszírozása érdekében: az első nap több mint 160 ezer dollár folyt be a kanadai modern progresszív metalosokhoz.

Mivel a Protest The Hero-nak a legutóbbi Scurrilous album után lejárt a szerződése a Vagrant kiadóval, a csapat úgy döntött, nem köti magát nagyobb cégekhez, hanem közvetlenül a közönséghez fordul, és az utóbbi években egyre elterjedtebb módi szerint tőlük kér pénzt az új lemez elkészítéséhez. Mindezt természetesen nem csak úgy puszira kérik, az adományozók már 10 dolláros hozzájárulásért cserébe is a megjelenés előtt kapják meg a lemezt digitális formában, az összeg növekedésével párhuzamosan pedig egyre változatosabb ellenszolgáltatásban részesülnek a zenekartól. Nem soroljuk fel az összes opciót, itt lehet közöttük bogarászni, de a csúcskategóriát az ötezer dollár feletti adományok felajánlóinak tartogatják, ők ugyanis szerepelhetnek is az anyagon némi háttérvokál vagy hangszeres játék erejéig, és egy teljes napot tölthetnek el a stúdióban a csapattal.

A Protest The Hero mindehhez természetesen korrekt módon levezette, pontosan mi mennyibe kerül, vagyis nem hasraütés-szerűen kértek 125 ezer dollárt (körülbelül 27,5 millió forintot). Mondani sem kell, a jópofa megoldás azonnal bejött a csapat híveinek, és nagyjából egy nap alatt túl is teljesítették a belőtt célt: a kitűzött összeg helyett jelen pillanatig több mint 166 ezer dollár (mintegy 36,5 millió forint) folyt be a bandához a közönségtől, így a munka hamarosan megkezdődhet, ezek után minden bizonnyal igen jó hangulatban.

Maga az album egyébként a csapat szerint még az eddigieknél is furmányosabb lesz zeneileg. „Ez az anyag több kihívást tartogat, mint előzőleg bármelyik, és tudjuk: nagyon keményen kell majd dolgoznunk annak érdekében, hogy életre keltsük", mondják róla.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.