Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Eddie Vedder is vendégszerepel az új R.E.M. albumon

Az R.E.M. bejelentette, hogy új albuma, a Collapse Into Now 2011. március 8-án jelenik meg a Warner gondozásában. A teljes számsorrendet már november 25-én közzétették saját hivatalos honlapjukon. A napokban a Discoverer című dalt ingyenesen letölthetővé tették azon rajongók számára, akik feliratkoztak a zenekar hírlevél-listájára.

A Collapse Into Now-n az R.E.M. - azaz Michael Stipe énekes, Peter Buck gitáros és Mike Mills basszusgitáros - újra a Grammy-díjas producerrel, Jacknife Lee-vel dolgozott, aki a zenekar előző, Accelerate című albumát is jegyzi. Lee dolgozott már a U2-val, a Snow Patrollal, a The Hives-szal, a Kasabiannel, az Editorsszal, az Aqualunggal és a Bloc Partyval is. Az albumot a New Orleans-i Music Shedben és a híres berlini Hansa Stúdióban rögzítették. Ez utóbbiban készült például David Bowie Heroes-a, a U2 Achtung Babyje, illetve Iggy Pop Lust for Life-ja is. A további keverési munkákat a nashville-i Blackbird Studio-ban végeztek. Az albumon jó néhány vendég is szerepel: Patti Smith, Lenny Kaye gitáros, Peaches, Eddie Vedder, és a The Hidden Cameras frontembere, Joel Gibb.

A Collapse Into Now a 2008-as Accelerate utóda, mely a Billboard Top 200 albumlistán második helyen nyitott. Három kislemezt másoltak ki róla, a Supernatural Superserioust, a Hollow Mant és a Man-Sized Wreath-et. Tavaly októberben a zenekar egy dupla koncertlemezt adott ki R.E.M. Live At The Olympia címmel.

A Collapse Into Now dalsorrendje:

Discoverer
All The Best
Überlin
Oh My Heart
It Happened Today
Every Day Is Yours To Win
Mine Smell Like Honey
Walk It Back
Alligator Aviator Autopilot Antimatter
That Someone Is You
Me, Marlon Brando, Marlon Brando and I
Blue

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.