Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dukes szerint a pénz miatt kellett újra felvenni a Bonded By Bloodot

0608robUgyan Zetro Souza nemrég azt nyilatkozta, hogy ő bármikor szívesen látná vendégként az Exodus színpadán a kirúgott Rob Dukest, ez az utóbbi nyilatkozatai alapján aligha fog megtörténni a közeljövőben. Rob most éppen a Bonded By Blood híres újravett változatáról, a Let There Be Bloodról mondott olyanokat egy interjúban, amik aligha lesznek Gary Holt kedvére valók…

„Nem igazán, bár akkor annak tűnt”, válaszolta Dukes a Talking Metal podcastben arra a kérdésre, hogy volt-e értelme 2008-ban ismét felvenni minden idők egyik legfontosabb thrash metal mesterművét, az 1985-ös Bonded By Bloodot. „Az eredeti terv egyébként az volt, hogy élőben készítjük el a dolgot: felveszünk egy koncertet, aztán kijön egy koncertlemez, aminek ezek a nóták is a részét képezik. Mert Gary azt mondta, ma már ugye másképp játsszuk a dalokat, és jó lenne, ha hallanák a rajongók a mai verziókat. Meg ilyenek. De haver, az ilyesmi igazából mindig a pénzről szól. Érted, miről beszélek? Pénzt akartak keresni vele, így aztán készült egy új változat a lemezből. Így történt…”

Noha továbbra sem értjük, miért bűn, ha egy főállású, profi zenész pénzt akar keresni a zenéjével, annyit azért tegyünk hozzá: az Exodus annak idején nagyon melléfogott a Torrid kiadóval, így aztán a csapat igazából nem látott túl sok pénzt az eredeti Bonded By Bloodból.

 

Hozzászólások 

 
+2 #4 spanom_gyurma 2014-08-19 10:20
A Bonded By Blood teljesen rendben volt eredetileg. Azokhoz a témákhoz ez a hangzás passzolt, ez is adja a hangulatát. Amúgy szvsz. egy metal lemeznek inkább legyen amatőr hangzása, az x ideje menő agyontriggerelt , széteditált, unalmas, íztelen borzalom helyett. Andy Sneap adja fel!
Idézet
 
 
+1 #3 Igor Igorovics 2014-08-18 21:03
zombee:Hát igen, tényleg nem az az összeg amiből meg lehet gazdagodni. Múltkor utánanéztem annak, hogy nagyjából mennyit kapnak a zenészek az USA-ban az eladott lemezek után. Ha azt vesszük, hogy kb. olyan 5000 példány mehetett el belőle az USA-ban, az azt jelenti, hogy az újabb tagok olyan 500 USD-t kerestek vele, Holt aki pedig társszerző volt minden dalban olyan 1700-1800 USD-t kereshetett vele, ami egy Mekiben güriző havi bére az USA-ban. Persze, ehhez még hozzájönnek az európai meg japán eladások is, de ez akkor sem az a pénz, amin szörnyűlködni kéne a true arcoknak. Főleg, hogy a felvétel is pénzbe kerül, amit nem biztos, hogy az a tök ismeretlen kiadó fedezett teljes egészében.
Idézet
 
 
+4 #2 zombee 2014-08-18 10:56
Azért azt se felejtsük el, hogy az eredeti nem szól úgy, ahogyan szól ma egy Exodus lemez. A Let There Be Blood mocsok erős hangzást kapott, olyat, ami méltó ezekhez a dalokhoz, és ma is aktuálissá teszi őket. Igazából mai füllel (talán már akkorival is) a legtöbb korabeli thrash metal lemez nem szól túl metálosan, kevés banda volt nagy kiadónál és dolgozhatott komoly producerrel, stúdióval, hangmérnökkel. Nem minden thrash album dörrent meg úgy, mint a Reign in Blood, ami ugyebár az Universal alá tartozó Def Jam-nél jött ki, és Rick Rubin volt a producer. Amúgy a Let There Be Blood is valami kis kiadónál jött ki, furcsálltam is, mivel a rendes sorlemezek előtte is, utána is a Nuclear Blast-nál. Első héten elment belőle Amerikában 2000 példány, nem az a tipikus limuzinra pénzt gyűjtögetős lemez, de még az Exhibit A/B albumok is 3600 meg 4600 példánnyal nyitottak, a Wikipedia szerint az Exhibit A-ból elment egy év alatt 22000, azóta meg csak csökkent az üteme, olyan 40000-re saccolnám. A visszatérőből is 2600 fogyott az első héten. Összehasonlítás képpen a Testament 2008-ban 11900 példánnyal kezdett. Nem épp egy mainstream pénznyomda az Exodus, inkább a koncertezésből lehetnek jobban bevételeik. Nekem mondjuk nem baj, hogy nem játszanak túl kommersz zenét, imádom őket. De hogy pénzért vesznek fel egy lemezt, amiből az első héten eladnak 2000-et, az azért erős túlzás. Akkor is, ha ezekhez a számokhoz még hozzájönnek a nemzetközi eladások.
Idézet
 
 
+5 #1 Fenrir333 2014-08-18 09:08
Azért nem szép dolog ennyi idő után ilyeneket mondogatni, főleg hogy gondolom azért ő is megkapta a részét belőle. Megvenni meg senkinek nem volt kötelező az albumot, nagy csalódás számomra az ahogy most Rob nyilatkozik.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.