Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Zetróval is játszik majd Dukes-érás dalokat az Exodus

0628exoAz Exodus október 13-án megjelenő új albuma, a Blood In, Blood Out kétségtelenül az év egyik legjobban várt thrash-produkciója, a nemrég teljesen váratlanul visszatért Steve „Zetro” Souza énekes ugyanakkor leszögezte: a személycsere és a friss dalok sem fogják kiütni a zenekar koncertrepertoárjából a Rob Dukes-korszak favoritjait.

„Nem nagyon voltam képben”, ismerte el Zetro a One On One With Mitch Lafon rádióműsorban a visszatéréséről. „Egyszerűen csak felhívtak, és közölték, hogy szeretnék, ha elénekelnék pár új Exodus-dalt. És meg sem kérdeztem, miért, noha egyszerre millió gondolat futott át a fejemen. Spekuláltam: talán azt akarják, hogy készítsünk egy dalt. Netán turnézni akarnak. Ki tudja? Szóval odamentem, elénekeltem egy dalt, ők meg mondták, hogy a visszahozatalomat fontolgatják. Megbeszéltük a dolgokat, működött, és most itt tartunk.”

Zetro csatlakozásával természetesen nem tűnnek el a banda koncertprogramjából a Rob Dukes-érás dalok sem. „Az, hogy én nem voltam velük, még nem jelenti azt, hogy az Exodus sem létezett akkoriban. Miért is mondanám azt, hogy én vagyok Zetro, az arc, szóval csak a Fabulous Disasterről, a Pleasures Of The Fleshről, a Tempo Of The Damnedről meg az új albumról fogunk játszani, és miért gondolná erről bárki azt, hogy ez így jó? Boldogan eléneklem a Children Of The Worthless Godot vagy az Iconoclasmet, komolyan. Nagyon is. Régen is mindenki azt kérdezgette, mik a kedvenc koncertdalaim, én pedig őszintén rávágtam erre, hogy akármi a Bonded By Bloodról, mert azon nem én énekeltem, és azok a legbulisabb nóták. Én már csak ilyen vagyok. Szeretem ezeket a daokat, és Robot is. Ha New Yorkban játszunk majd, és fel akar jönni a színpadra énekelni, akármikor megteheti majd.”

Minden zenész kötelező mondata persze Souza interjújából sem maradhatott ki. „A Blood In, Blood Out az Exodus legjobb albuma eddig. És ezt nem azért mondom, mert épp most tértem vissza, hanem mert a zenészi teljesítmények, a dalszerzés, a szövegi tartalom, minden szempontjából tizenegy gyilkos dalt rejt, töltelék nélkül. Év elején kihoztam egy másik lemezt a saját bandámmal, a Hatriottel, amiről akkor azt gondoltam, hogy az év legjobb thrash-lemeze, de most már azt kell mondani, hogy csak a második. A Blood In, Blood Out fantasztikus. Tökéletes elejétől a végéig, és a leggyorsabb Exodus-album, ami valaha készült. A nóták többsége nagyon thrash-orientált, és állati jól megírták.”

Az Exodus ősszel a Slayer és a Suicidal Tendencies társaságában turnézik Észak-Amerikában.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.