Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dream Theater: lemezcím, borító és rövid előzetes a februári új albumhoz

Mint arról a héten már beszámoltunk, februárban jelenik meg a Dream Theater új albuma. A zenekar most az album borítóját is közzétette pár járulékos információ kíséretében.

1031dt

dreamtheater_cDistance Over Time lesz a Dream Theater tizennegyedik nagylemezének címe, amely februárban jelenik meg a csapat új kiadójánál, az InsideOutnál. A zenekar a borítót és egy nagyon rövid előzetest is közzétett az anyaghoz, amelyet a gyökereikhez való visszakanyarodásként jellemez az előzetes sajtónyilatkozat. Érdekes ugyanakkor, hogy a zenekar március 20-án induló észak-amerikai turnéja nem kizárólag a Distance Over Time-ot helyezi a fókuszba, hanem az 1999-es Scenes From A Memory húszéves jubileumáról is megemlékezik majd, bár egyelőre nem tudni, pontosan mit terveznek ezen a téren John Petrucciék.

A 2016-os The Astonishing folytatását már jóelőre hagyományosabbnak ígérte a zenekar, mint a rengeteg vitát kiváltott dupla konceptalbumot. „Sok embert lelkesít majd a zene stílusa”, mondta James LaBrie énekes egy előzetes videóban még nyár elején. „Súlyos, van benne agresszió, de valamit említettél, amikor beszéltünk erről, mit is mondtál? Az öt alappillér…” „A Dream Theater öt alappillére”, így Petrucci. „Szerintem mindenki egy húron pendül azt illetően, milyen lesz ez a lemez. A zene eddig súlyos, progresszív, dallamos, tekerős, de epikus is. Benne van mindez, amit nevezhetünk akár a Dream Theater öt alappillérének is.” Petrucci egy korábbi nyilatkozata szerint az a tematikus turné, amely tavaly májusban Budapestet is elérte, és amelynek koncertjein a csapat elejétől végéig eljátssza az 1992-es Images And Words lemezt, mindenképpen hatással volt a csapatra. „Az, hogy ismét felfedeztük az akkori zenéinket, illetve felidéztük a ’90-es évek elejének hangulatait, ismét összekapcsolt bennünket a Dream Theater akkori korszakával, ha fogalmazhatok így”, mondta a gitáros.

 

Hozzászólások 

 
#7 Adam 2018-11-06 08:20
Ebből nem sok derül ki, de ami igen, az nem sok újdonságot rejt, aki szereti a DT-t szerintem kajálni fogja a lemezt. Viszont továbbra is nagyon pocsék a megszólalás, hagyjuk már el ezt a műanyag dob hangzást. Ajánlom a Tesseractot referenciának, hogyan kell megszólalnia egy lemeznek, úgy kezdés képpen.
Idézet
 
 
#6 pumpika666 2018-11-04 13:18
jó lenne végre egy olyan lemez tőlük, ami megáll max 50-55 percben és nem 15 perces billentyű-gitár masztikkal szórják tele
lehetnek ilyenek is, sőt egy DT-től el is várja az ember, de a se füle-se farka nótákkal van tele a nép hócipője sztem náluk
DALOKAT akarok, nem eposzokat!
Idézet
 
 
#5 Chris92 2018-11-03 16:07
Hát nálam minimum egy Black Clouds szintű anyagot kell letenniük ha vissza akarják szerezni a lelkesedésem.
Idézet
 
 
#4 kamikaze 2018-11-03 11:19
Azt a borítót! Ezt se gondoltam volna róluk korábban, ezek tényleg akarnak valamit. A koponya ugyanis valódi, nem csak egy utánzat műanyag. A zenében olyan túl nagy változást viszont nem érzékelek (ami nem zavar), bár ez csak egy nagyon rövid részlet. Még bármi lehet, csak ne legyen túl epikus. Valahogy a Train of Thought ugrott be róla valamiért, pedig nem örülnék, ha azt a vonalat folytatnák. Ha már vissza a ,,gyökerekhez", akkor a '90-es évek első felében játszott stílust, ha kérhetném.

Van még két előzetes, egy hosszabb zenei, és egy ajánló is:

https://www.youtube.com/watch?v=cmGcEfk85vA

https://www.youtube.com/watch?v=O5rxmfa8OPA
Idézet
 
 
#3 Tama1975 2018-11-03 11:03
Amennyire ebből a fél percből hallani lehet, valószínűleg az első két Manginis lemez vonalán haladnak tovább.
Idézet
 
 
#2 Zsolti 2018-11-03 10:18
"Distance Over Time lesz a Dream Theater tizennegyedik nagylemezének albuma"

Kedves szerkesztő, pihenj egy keveset. :)
Idézet
 
 
#1 Shazeen 2018-11-03 09:57
Majd ha a dobos vezetékneve Portnoy lesz akkor érdekelni is fog a DT. Elég csak összevetni a Sons of Apollot bármelyik Manginis Dream lemezzel.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.