Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Distance címmel itt az első új Evergrey-szám, októberben megint Budapesten

The Storm Within címmel jelenik meg ősszel a svéd Evergrey új albuma, és a csillagközi konceptalbumról most meghallgatható a Distance című szerzemény. A zenekar ősszel ismét Budapesten játszik a Keep Wiseman Alive minifesztiválon.

0624evergrey

Legutóbb gyakorlatilag a semmiből rakta össze ismét az Evergreyt a legutóbbi Hymns For The Broken albumhoz Tom S. Englund gitáros/énekes, és a zenekar olyan lendületbe jött a 2014-es albummal, hogy szeptember 9-én máris megérkezik a folytatás The Storm Within címmel. „Őszintén szólva sosem éreztük magunkat ennél jobban", mondja a főnök. „Ez egy hatalmas album, amelyen nincsenek töltelékek, de hát nálunk soha nem is ilyesmiről szóltak a dolgok. A szövegek pedig, mint általában, az életemből valakiről vagy valamivel kapcsolatosak. Amikor készítettük ezt a lemezt, kapcsolati szempontból elég so minden történt körülöttem: többen is elveszítették a partnerüket vagy valamelyik szerettüket, és gyászoltak. A The Storm Within arról szól, ahogy keresed önmagad, és megpróbálsz ismét teljes életet élni, miközben félig üres vagy. Ezt a gondolatot pedig egy csillagközi világban játszódó történetvonalba illesztettem bele."

Az albumon vendégek is felbukkannak: Carina Englund, Tom felesége eddig is rendszeresen szerepelt az Evergrey-lemezeken, így az ő vendégeskedése ezúttal sem meglepetés, a Nightwish énekesnője, Floor Jansen azonban komolyabb érdekesség az In Orbit című számban.

evergrey_cAz albumra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Distance
02. Passing Trough
03. Someday
04. Astray
05. The Impossible
06. My Allied Ocean
07. In Orbit (feat. Floor Jansen)
08. The Lonely Monarch
09. The Paradox Of The Flame
10. Disconnect
11. The Storm Within

A csapatban Englund mellett Henrik Danhage gitáros, Rikard Zander billentyűs és Jonas Ekdahl dobos számít jelenleg főállású tagnak. A Distance dal alább meghallgatható, és jó hír, hogy az Evergrey október 23-án ismét Magyarországon koncertezik, méghozzá a hazai Wisdomhoz köthető, aktuális Keep Wiseman Alive feszten. Englundék és a Wisdom mellett a rendezvényen fellép még a holland Delain és a kanadai Kobra And The Lotus is. A jegyek szeptember 30-ig 3999 forintért, október 1-től pedig 4999 forintért kaphatók. A buli napján 5999 forint lesz a beugró, további részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.