Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dánok egymás közt: King Diamond is szerepel az új Volbeat albumon

King Diamond is vendégszerepel majd az április 8-án megjelenő új Volbeat albumon, az Outlaw Gentlemen & Shady Ladies-en, amelyre az Anthraxből akasztott új gitárossal, Rob Caggianóval megerősített dán metal’n’rollerek számos újdonságot ígérnek.

„Ez egy új rezgésű Volbeat”, mondja a Volbeat új lemezéről Michael Poulsen énekes/gitáros. „Minden rajta van: a rockabilly, a dallamok, az ultrasúlyos részek, a vadnyugati motívumok és a nagy rocktémák. Minden, amiről a Volbeat szól, de kitoljuk a határokat.” A szövegileg vadnyugati tematikájú, a vadnyugati legendárium alapján ihletett dalokból álló albumra olyan szerzemények kerülnek majd fel, mint a Lola Montez, a Pearl Hart, a Spider Dance, a Black Bart, a The Nameless One, az Our Loved Ones, a Doc Holliday vagy a Room 24, amelyben maga King Diamond is vendégszerepel, és ehhez kapcsolódóan egy igazi vérfagyasztó történetet regél majd el. „Óriási Mercyful Fate és King Diamond fanatikus vagyok, és óriási megtiszteltetés, hogy King is szerepel a lemezen. Pláne, hogy alapesetben nem nagyon vállal ilyen vendégeskedéseket. Ő maga írta meg a saját sorait, így a dal fele az én szövegem, a másik fele pedig az övé: egy igazi furcsa, rémisztő sztoriról van szó, amihez ő a megfelelő ember”, teszi hozzá Poulsen.

Nem King ugyanakkor az egyetlen vendég az új Volbeat anyagon: a The Lonesome Riderben Poulsen a kanadai Walk Off The Earth énekesnőjével, Sarah Blackwooddal énekel, és egy feldolgozás is felkerül az albumra a My Body révén, amit eredetileg az amerikai pop/punk csapat Young The Giant játszott. Michael szerint az album tematikája ellenére távol áll attól, hogy country/western lemez legyen. „Ha autó lenne, egy 1973-as Stutz Blackhawkról beszélnénk hatalmas teherkocsi-kerekekkel. Egyszerre vintage és modern, stílusos és izmos”, jellemzi a lemezt a frontember.

A Volbeat legutóbbi albuma 2010-ben jelent meg Beyond Hell / Above Heaven címmel, és világszerte hatalmas sikert aratott: az Egyesült Államokban eddig több mint 170 ezer példányban talált gazdára, és Németországban is bőven 100 ezres eladás felett jár már. A banda március 6-ától Amerikában turnézik a Danko Jonesszal, majd nyár elejétől Európában fesztiváloznak. Az már biztos, hogy ők is fellépnek a júniusi NovaRock fesztiválon Nickelsdorfban, immáron természetesen Caggianóval a szólógitárosi poszton - és remélhetőleg még közelebb is jönnek majd hozzánk...

 

Hozzászólások 

 
#3 Neondreamer 2013-04-25 23:26
Kibaszottul állat lett
Idézet
 
 
#2 kamikaze 2013-03-08 14:45
Ez fasza, de mikor jelentik már be Diamond mester magyarországi fellépésének dátumát?! :)
Idézet
 
 
+1 #1 Equinox 2013-03-06 16:46
Ez nagyon izgalmasan hangzik
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.