Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CyHra: ismét egy zenekarban Strömblad és Iwers

CyHra névre hallgat az a zenekar, amelyben az Amaranthe-ot nemrég otthagyó Jake E. énekes, két korábbi In Flames-tag, Jesper Strömblad gitáros és Peter Iwers basszer, illetve a Rhapsodyból ismert Alex Landenburg fogott össze. Az első lemez munkálatai máris megindultak.

0313cyhra

Az utóbbi hónapokban hagyta ott az Amaranthe-ot Jake E. énekes, illetve az In Flamest Peter Iwers basszer, akik máris együtt dolgoznak egy új bandában, amely a CyHra névre hallgat. A további tagok Jesper Strömblad, az In Flames alapító gitárosa, illetve Alex Landenburg dobos, akit Luca Turilli Rhapsodyjából lehet ismerni. „Jesperrel évek óta barátok vagyunk", mondta a bandáról a Bravewordsnek Jake. „Ugyanonnan származunk, és annak idején pirotechnikusként is dolgoztam az In Flamesnek, szóval összebarátkoztunk a turnézás során. 2015 végén, 2016 elején találkoztunk ismét egy bárban, és megemlítettem neki, hogy szólólemezen gondolkodom, Jesper pedig elárulta: ő is. Megkérdezte, énekelnék-e a lemezén, mire javasoltam, hogy ő meg gitározhatna az enyémen. Ekkor rukkolt elő azzal, hogy akkor már csinálhatnánk közösen egy zenekart is."

Jake szerint a zene ugyanakkor nem emlékeztet direktben sem a korai In Flamesre, sem az Amaranthe-ra. „Azonnal hallani, hogy Jesper benne van, de nem a régi In Flamest idézi a zene. Modern metalról beszélünk, amiben hallani Jesper dallamait, és épp ettől annyira érdekes vele dolgozni. Olyan, mint Slash: amint meghallod, tudod, hogy Slash játszik. Na, Jesper ugyanilyen. Az Amaranthe-rajongók pedig a dallamokról, az agyba rögzülő refrénekről azt is azonnal felismerik majd, hogy én is benne vagyok a csapatban. Ez egy jó keverék. Remélhetőleg az In Flames és az Amaranthe rajongói egyaránt meghallgatják majd a csapatot, és bejön nekik, amit hallanak..."

A debütáló lemez munkálatai még ebben a hónapban megkezdődnek, és ha minden igaz, még idén kijön az album a Spinefarmnál.

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 Slipo 2017-03-13 22:28
Nagyon kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből, csakis jó, remélem ;)
Idézet
 
 
+2 #2 HavocS 2017-03-13 15:51
Az a valami lehet, hogy pont a régi In Flames közeli (közelebbi) anyag mindkettőjük részéről. Azért lássuk be, a mostani In Flames már nagyon messzire került még a Come Clarity-től is.
Idézet
 
 
+5 #1 Dead again 2017-03-13 11:35
Valami csak van az In Flames-éknél . . . Hiszen Peter ha jól emlékszem, valami olyasmi szöveggel szállt ki, hogy szeretne mást csinálni az életben. Erre összeáll Jesperrel. Amúgy kíváncsi vagyok.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.