Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Curtain Call címmel, jövő áprilisban jelenhet meg a Savatage új és egyben utolsó albuma

Új albumon dolgozik a Savatage. Az információ személyesen Jon Olivától származik, és ha minden a tervek szerint halad, a 2024-es év részben róluk szól majd a színtéren.

0422jon

A Savatage egy fesztiválfellépést leszámítva a 2000-es évek első fele óta inaktív a Trans-Siberian Orchestra brutálisan felpörgött amerikai menetrendje és elképesztő sikerei miatt: a 2015-ös wackeni koncert után sokan reménykedtek a folytatásban, de hiába, Paul O’Neill producer 2017-es halála pedig szintén nem ebbe az irányba mutatott. Jon Oliva ugyanakkor néhány nyilatkozatában elejtette, hogy bőven rendelkezik friss anyaggal egy esetleges új lemezhez, a 2001-es Poets And Madmen folytatásához, ám sosem mondott még olyan konkrétumokat, mint most, a görög Rock Hardnak adott interjúban.

„Épp most értem haza a stúdióból, ahol Savatage-dalokon dolgoztam – mondta Jon. – Küldtem pár témát Johnny Lee Middletonnak és Chris Cafferynek. Mondok neked valamit: ez a Savatage-lemez mindent szét fog baszni, annyira jó! Korábban sok hibát elkövettem, de ezek ma már nem jellemzőek. Például egyáltalán nem sietek. Jövő áprilisban akarom megjelentetni, így mindannyian átjöhetnénk a nyári fesztiválokra koncertezni. De semmiképpen sem csapjuk össze, semmiért, ugyanis alighanem ez lesz a valaha elkészített utolsó albumunk. Biztosra akarok menni, hogy tízpontos lesz. Még izgalmasabbá teszi a dolgokat, hogy Zak Stevensszel több dalban is közösen énekelünk majd. Szándékosan írtam hat-hét dalt célirányosan Zaknek, és dolgoztam pár nótán Al Pitrellivel is, magamnak. De ezek között is akadnak epikusabb darabok, amikben Zak is énekel, én is, néhol meg közösen nyomjuk. Ez a valaha írt legjobb albumom. Hacsak addig meg nem ölöm magam!″

Oliva elmondása szerint a Savatage a ’90-es évek második felének legendás felállásában dolgozik az albumon, tehát rajta, az említett Zak Stevens énekesen, Al Pitrelli és Chris Caffery gitárosokon, illetve Johnny Lee Middleton basszeren kívül Jeff Plate dobol a bandában, ugyanakkor a korábbi éra ütőse, Steve „Dr. Killdrums” Wachholz is felbukkan majd az anyagon. További vendégként lehet számítani a multihangszeres Jane Mangini és Vitalij Kuprij billentyűguru jelenlétére. A lemez munkacíme jelenleg Curtain Call, és egyben ez lesz a zárószám címe is, amelyben kizárólag Jon hallható egy szál zongorával, amint elköszön a rajongóktól. A fentieket ugyanakkor azért nem érdemes még kőbe vésettnek tekinteni, mert a zenekar negyven-ötven dalból válogathat, és Oliva még harminc éve elhunyt öccse, Criss ötletei közül is felhasznált ezekben ezt-azt.

A zenekar a mostani állás szerint júniusban kezdi a tényleges felvételeket, amit a Trans-Siberian Orchestra bokros teendői miatt csak jövő év elején véglegesítenek. Utána, a tavaszi megjelenést követően egy évvel akár egy bónuszlemez is kijöhet az albumról lemaradt tételekből.

 

Hozzászólások 

 
#4 queensryche999 2023-04-22 17:20
Idézet - Equinox:
Ezt azért nagyon várjuk. Nem hiszem, hogy évlemeze babérokra törhetne, de az év legjobban várt lemeze biztosan ez lesz.


Tökéletesen egyetértek. Nagyon örülök, hogy kapunk még egy Savatage lemezt. Jon "ez a valaha írt legjobb albumom" mondata nem sok kétséget hagy afelől, hogy elégedettek leszünk. A Scar Symmetry mellett az egyik legjobban várt lemez számomra.
Idézet
 
 
#3 janomano 2023-04-22 13:50
Már az is jó hír hogy az Oliva egyáltalán össze tudta szedni magát, volt bennem nem kis félsz pár éve, a szolódolgai sem működtek annyira,aztán az O'Neill, a Wackenes koncert persze visszahozza őket a köztudatba, de ennél többet már én nem gondoltam. Ezt az új lemezt persze akármilyen is lesz beillesztem majd a gyűjtemény végére. Lehetne a következő karrierelemzős, lemezeket sorba rakós cikk akár róluk is, az utolsó helyet persze a Fight for the rock nyerné mindenkinél, de a többire is kíváncsi lennék
Idézet
 
 
#2 Tulus 2023-04-22 12:50
Nahát... soha nem gondoltam volna, hogy még ebben az életben új Savatage lemezt hallok.... remélem tényleg jó lesz!
Idézet
 
 
#1 Equinox 2023-04-22 10:23
Ezt azért nagyon várjuk. Nem hiszem, hogy évlemeze babérokra törhetne, de az év legjobban várt lemeze biztosan ez lesz.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.