Shock!

december 10.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Chickenfoot: egyből a négyes számú lemezzel folytatják

Sajátos humorról tesz tanúbizonyságot a Chickenfoot szupergroup, akik a jelenlegi elképzelések szerint Chickenfoot IV címmel jelentetik meg második lemezüket valamikor az év közepe táján. Sammy Hagar, Michael Anthony, Joe Satriani és Chad Smith már javában dolgoznak az album felvételein.

„A tesóim a bandában lehet, hogy neheztelni fognak rám emiatt, de akkor is elárulom: Chickenfoot IV lesz a második lemezünk címe", mondta Sammy Hagar egy kanadai sajtókonferencián. „Ez még csak munkacím, de garantálom, hogy maradni fog... Mindannyian úgy voltunk vele, hogy a Chickenfoot II túl nyilvánvaló lenne, szóval így nem nevezhetjük az albumot. Nem sokkal később Chad Smith benyögte, hogy akkor legyen Chickenfoot IV, mi pedig egyből ráharaptunk és rábólintottunk. És azóta nem is beszéltünk a témáról."

A négyesfogat jelenleg Mike Fraser producer-hangmérnökkel (AC/DC, Metallica, Aerosmith) stúdiózik. Az albumra várhatóan tizenkét új dal kerülhet fel, köztük olyanok, mint a No Change, a Who's Next, az Astral Years vagy az I Ain't Got You, I Got The Two By Blues. A hangszeres alapokat már mind rögzítették, jelenleg Sammy énektémáin és Satriani különböző finomságain molyolnak. Hagar szerint akárcsak legutóbb, a dalok most is jammelésből, teljesen spontán módon születtek mindenféle kényszer vagy vita nélkül.

Habár Sammy nemrég azt nyilatkozta, szívesen visszamenne a Van Halenbe, ha Eddie Van Halen megfelelő állapotban lenne, ennek jelenleg nincs realitása, hiszen a zenekar David Lee Roth-tal dolgozik új albumán. Azt azonban Michael Anthony is elképzelhetőnek tartja, hogy a két csapat közös turnéra induljon valamikor.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.