Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cathedral: nézd meg a Tower Of Silence klipet a búcsúalbumról!

Megnézhető a Tower Of Silence dal videóklipje a brit Cathedral április 30-án érkező búcsúalbumáról, a The Last Spire-ról. A nyolc dalt rejtő nagylemezt a londoni Orgone stúdióban rögzítették a brit doomsterek, a produceri feladatokat Lee Dorrian énekes és Garry Jennings gitáros látta el.

A The Last Spire eredetileg még tavaly ősszel jelent volna meg, de Dorrianék megcsúsztak a munkával, így a kiadás átcsúszott idén tavaszra. A főnök szerint a banda több mint két évtizedes sztoriját lezáró lemez minden idők egyik legsúlyosabb Cathedral albuma lesz, ami ugyanakkor mentes az önismétlés leghalványabb szikrájától is. „Amikor elkészült a végső mix, komoly felszabadulást éreztem”, mondja az albumról Dorrian. „Ez részben annak köszönhető, hogy a Cathedralt végső nyugalomra helyezhetjük, de annak is, mert úgy éreztük: olyan albumot készítettünk, amivel mind roppant elégedettek vagyunk. Nyugodt vagyok, hogy a The Last Spire lesz az utolsó örökségünk. A Cathedral temetése hosszadalmas, de hálás feladat volt. Nem hoztuk meg könnyen a döntést a zenekar pályájának befejezéséről, de mélyen a szívünkben mindannyian tudtuk, hogy ez a helyes lépés.”

0328cathA csapat végső felállásában Lee és Garry mellett Scott Carlson basszer és Brian Dixon dobos zenél, a billentyűs témákat David Moore játszotta fel, a Cathedral Of The Damned dalban pedig Chris Reifert, a Deathből és az Autopsyból ismert multihangszeres death metal intézmény vendégénekel. A lemez dallistája az alábbi:

01. Entrance To Hell
02. Pallbearer
03. Cathedral Of The Damned
04. Tower Of Silence
05. Infestation Of Grey Death
06. An Observation
07. This Body, Thy Tomb

A fentiek mellett szintén egy új Cathedral dal került majd a márciusi Decibel magazinhoz csapott CD-re Vengeance Of The Blind Dead címmel, ami itt meghallgatható. A The Last Spire egyik húzódalához, a Tower Of Silence-hez készített videót klasszikus brit horrorfilmek inspirálták, és az angol Paraffin City Productions segítségével forgatta le a csapat.

 

Hozzászólások 

 
+3 #3 Nagy Andor 2013-03-28 20:38
Hát ez a klip valami rettentően gagyira sikeredett! Pedig maga a szám nem rossz, sőt az egyik legjobb az új anyagról. És tényleg elég régi vágású Cathedral lett a dal is, meg a lemez is. Nem sokára írunk is róla valamit...
Idézet
 
 
+6 #2 Equinox 2013-03-28 17:36
Sok ebben a korai Sabbath is, meg a régi Cathedral alapjáraton is ilyen szerintem, és minden lemezen voltak ilyen számok is.
Idézet
 
 
+9 #1 Chris92 2013-03-28 14:08
Csak én érzem azt, hogy a srácok jó sok Celtic Frost-ot hallgattak, amikor ezt megírták?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.