Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Carcass: biztosan lesz folytatása a Surgical Steelnek

0524carcassA Carcass a következő hónapokban még az idei Surgical Steel című visszatérő lemezt turnéztatja, de máris vannak terveik a folytatásra. Bill Steer gitáros egy friss interjúban elárulta: a zenekar kreatív újjáéledése nem egyetlen albumra szólt.

„Közös egyetértés van azt illetően, hogy szeretnénk készíteni még egy albumot”, mondta Steer a Metalshrine-nak. „Ha túljutunk a következő, turnézással és fesztiválokkal teli hét hónapon, és még mindig szeretjük egymást, illetve jó érzéseink vannak ezzel az egésszel kapcsolatban, mindenképpen lesz lemez. Rengeteget tanultunk a mostani anyag elkészítéséből is, és addig szeretnék ráépítkezni az alapokra, amíg ezek frissen élnek a fejemben. Ez egy szórakoztató, de egyben rengeteg kihívást is rejtő munka, mivel roppant régóta nem próbáltam ki magam kreatív szempontból ebben a zenei stílusban, így aztán hirtelen minden nagyon frissnek tűnt. Az említett kihívás persze nagyobb manapság, mint valaha, hiszen rendkívül nehéz innovatívnak lenni ebben a zenében. Rengeteg eszméletlen jó zenész mozog a színtéren, főleg az amerikai srácok, akik sportként állnak ehhez az egészhez. Különösen a dobosok… Az elkötelezettséget és a kitartást persze muszáj értékelni, de szerintem a zenében kell lennie léleknek és még talán némi rugalmasságnak is.”

A Carcass szinte biztosan Andy Sneappel dolgozik majd a következő lemezen, aki a visszatérésnél keverősként dolgozott. Mint tudott, a Surgical Steel producere Colin Richardson volt, aki azonban a mixelés előtt leadta a melót, és otthagyta Steeréket, hogy átnyergeljen a Trivium Vengeance Falls lemezének munkálataira. „Három hónapig vártunk Colinra meglehetősen frusztrált hangulatban, de amint átpasszolta a keverést Andynek, egyből elégedettek voltunk az eredményekkel. Nem akarom persze hibáztatni Colint, mert nagyon kiégettnek érezte magát, hiszen a mi felvételeink közepette más melókkal is foglalkozott. Egyszerűen kifacsarta magát, és nagyon fontos volt neki a Trivium, mert ők az egyik kedvenc csapata azok közül, akikkel együtt dolgozhat. És sokkal könnyebb is velük dolgozni, mint velünk, ennek nem is akarom az ellenkezőjét tettetni. Mi kellemetlen arcok vagyunk az ódivatúságunk miatt, hiszen nem a digitális korban nőttünk fel, és ma is úgy teszünk, mintha 2 inches szalagra dolgoznánk!”

A zenekar a jövő évet is koncertezéssel tölti.

 

Hozzászólások 

 
+9 #2 Tóth Zoltán 2013-12-16 17:54
Nagyon jó hír hogy lesz folytatás, de szerintem egy kicsit érdemes volna rá pihenni az új albumra, nehogy úgy legyen mint a Soulfly, akik minden évben kiadnak egy úl lemezt de a színvonal egyre csökken...
Idézet
 
 
-19 #1 neal and jack and me 2013-12-16 15:19
nem kéne...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.