Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Büszke vagyok a Shock!-ra és a csapatra” – interjú Valentin Szilviával a RockStationön

A RockStation blog bizonyára nem ismeretlen a Shock! olvasótábora előtt sem, így alighanem többen is olvasták náluk azokat az interjúkat, amelyeket más hazai rock/metal portálok főszerkesztőivel készítettek. A cikksorozatban most a Shock! alapító főszerkesztője, Valentin Szilvia is sorra került.

Mivel Magyarországon élünk, adja magát a kérdés, mennyire fontos számotokra a hazai zenekarok segítése, illetve mit tudtok tenni értük?

Mit tud tenni egy portál? Írunk róluk kritikát, interjúzunk velük, megjelentetjük a koncertbeszámolót, és a kapcsolódó közösségi oldalon spontán kirakunk valami klipet. Hozzáteszem: jóval több a megkeresés, mint amire kapacitásunk van. Egész egyszerűen a napi normál munka mellett – hiszen egyikünk sem ebből él – nincs időnk minden egyes hazai zenekarra, így azokat válogatjuk ki, akik valamelyik stábtagnak megtetszenek. Sokan még mindig félreértelmezik ezt az egész rockújságosdit, és azt hiszik, hogy koncertet tudunk szervezni vagy fesztivált pénzzel támogatni. Én még annak sem látom értelmét – még ha ezen meg is sértődik adott esetben valaki –, hogy egy abszolút noname garázsbanda első demójáról vagy letölthető lemezéről nagy hírverést csapjunk. Minek? Manapság senkit sem érdekelnek ezek a dolgok, az olvasókat sem. Az ilyesmit egy zenekarnak önerőből kell megoldania, más módszerekkel – tegyenek azért, hogy hírérték legyen! Elmúlt már 1998, amikor minden kis buta demóról írtunk, és el is olvasták a kritikákat. Megváltozott a világ ilyen szempontból is, alkalmazkodni kell hozzá. Másképp megvilágítva: írjunk öt érdektelen demóról, amikre az olvasók sem kattintanak, vagy ugyanazt az időt fordítsuk egy alapos KlasszikuShock cikkre, amire özönlenek a kommentek, és még hetekkel a megjelenése után is pörög az olvasottsága? Hozzáteszem, mert fontos: ami igazán jó, az előbb-utóbb úgyis utat fog törni magának.

A teljes interjút itt olvashatod.

 

Hozzászólások 

 
+1 #18 nekem8 2015-02-02 18:01
Valentin Szilvia nagyon szép nő vagy, legalábbis képek alapján. :))
Idézet
 
 
+5 #17 neal and jack and me 2012-10-27 09:02
csatlakozom, kiváló portál, kiváló csapat, kiváló cikkek, töretlen színvonal.
az okostelefonos dolgot nem látom ennyire szükségszerűnek . én legalábbis biztos nem a maroktelefonomo n fogom olvasgatni a cikkeket.
viszont értetlenül állok az előtt, hogy a férfiolvasók egyike sem jegyezte meg - eddig -, hogy a fafara mennyire lélegzetelállít óan gyönyörű :)
Idézet
 
 
#16 Spacelab 2012-10-27 08:38
Már nagyon ideje volt egy ilyen interjúnak,az egyik leginformatívab b,s legnaprakészebb portál vagytok,főleg a lemezkritikák,a mik nálam a többi hasonló oldal fölé helyez Titeket,-nem elvitatva azok munkáját. Nekem mindig ezzel az oldallal indul a napom,s még remélem sokáig így is lesz!
További jó munkát!

Valentin Szilvia = (death) Metal Lady
Idézet
 
 
-1 #15 Oldboy 2012-10-26 21:48
De csak nem árultátok el az eleddig "tudatlanoknak", hogy a 42 Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak című agymenéséből való... :)
Idézet
 
 
+3 #14 feca 2012-10-26 11:50
Tetszett az interjú!
További sok sikert kívánok az oldalnak. Személy szerint a legjobb írásokat tartalmazó magazinnak tartom a Shock-ot és design-ban is a legszimpatikusa bb.
Így tovább!
Idézet
 
 
#13 TopFeri 2012-10-26 11:30
Köszi mindkettőtöknek !
Idézet
 
 
+1 #12 Valentin Szilvia 2012-10-26 10:38
Idézet - TopFeri:
Én is napi szinten olvasom a Shock!-ot. Hiánypótló színvonalban és tartalomban egyaránt.

Viszont - megragadva az alkalmat - lenne egy fejlesztési javaslatom. Mostanában szinte csak utazás közben tudok híreket olvasgatni okostelefonról. Azokkal sajnos még nem kompatibilis a portál. Ha esetleg ki tudnátok fejleszteni egy Androidos alkalmazást (ld. Index), az nagyon jó lenne.


Ahogy Ádám írta feljebb, nyitott kapukat döngetsz, viszont félreértette a kompatibilitást . A Shock! jelenlegi formája nem olyan vészes okostelefonokon , tabon meg főleg, de okosan kell átgondolni, mit hogy szeretnénk látni egy mobilos alkalmazáson.
Idézet
 
 
+2 #11 Tóth József 2012-10-26 10:31
Szégyellem hogy ez a klasszikus mű kimaradt az életemből,most már tudom mi a 42! Az író egyebként ezt írta róla : A válasz nagyon egyszerű. Ez egy poén volt. Kellett egy szám, egy közönséges, nem túl nagy szám, és én választottam egyet. Bináris számrendszer, 13-as számrendszer, tibeti szerzetesek... mind teljesen lehetetlen ötletek. Ültem az asztalomnál, bámultam ki a kertbe és arra gondoltam, „a 42 jó lesz”, és legépeltem. Történet vége. ”
Idézet
 
 
+2 #10 Draveczki-Ury Ádám 2012-10-26 09:43
Idézet - TopFeri:
Ha esetleg ki tudnátok fejleszteni egy Androidos alkalmazást (ld. Index), az nagyon jó lenne.

Mindenképpen muszáj lesz Androidra és iPhone-ra is, de ez elég bonyolult menet, az informatikai hátterünk elég sajátos és összetett, szóval nem egyszerű a dolog. Azzal meg nyilván nem árulok el nagy titkot, hogy nincsenek erre komoly pénzeink. De egyértelműen ez a jövő, szóval nyitott kapukat döngetsz, mi is folyamatosan keressük a lehetőségeket ezen a téren.

A "nem kompatibilis" meghatározást azért túlzásnak érzem - ha nem is olyan gyorsan és gördülékenyen, mint az Index, de azért simán olvasható az oldal telefonról, főleg, ha bizonyos komponenseket a beállításokban kikapcsolsz. ;)
Idézet
 
 
+1 #9 TopFeri 2012-10-26 08:37
Én is napi szinten olvasom a Shock!-ot. Hiánypótló színvonalban és tartalomban egyaránt.

Viszont - megragadva az alkalmat - lenne egy fejlesztési javaslatom. Mostanában szinte csak utazás közben tudok híreket olvasgatni okostelefonról. Azokkal sajnos még nem kompatibilis a portál. Ha esetleg ki tudnátok fejleszteni egy Androidos alkalmazást (ld. Index), az nagyon jó lenne.
Idézet
 
 
+7 #8 bogar 2012-10-25 23:15
Tényleg nagyon jó volt olvasni ezt a cikket! Számomra a lényeglátása volt az, ami megfogott. Valóban nem mindenható egy webzine (annak ellenére sem, hogy egy-két hazai oldaltulajdonos így gondolja). És tényleg szívesebben olvasok egy cikket az egyik kedvenc zenekaromról, mint valami harmadvonalbeli hazai zenekarról.

Ui.: Aki nem tudja, hogy mi az a 42, az menjen és igyon gyorsan egy pángalaktikus gégepukkasztót. Az majd helyrerántja a memóriáját! :-)
Idézet
 
 
+2 #7 vova666 2012-10-25 22:13
Gratula az interjúhoz, nagyon jó lett!
Jaj, hát senki nem érti az utalást a 42-re? :) el vagytok veszve a galaxisban, de cudarul...:)
Idézet
 
 
+4 #6 Equinox 2012-10-25 18:48
Nagyon jók vagytok! +1 az interjúért is
Idézet
 
 
+4 #5 Hargitai Tibor 2012-10-25 18:30
Érdekes, élvezetes és gördülékeny beszélgetés egy szimpatikus interjú alannyal.
...és jó néhány ismerősnek tűnő, általam is megélt, korai mérföldkővel.
(Csak egy ásónyomnyira a 42-től.) ;o)
Idézet
 
 
+7 #4 FJL 2012-10-25 17:27
Örülök, hogy megismerhettem én is ezt a weboldalt! Jó ízléssel válogatjátok ki a bandákat/koncerteket. Gratulálok! Öröm ide betérni :) \m/ Metal 4ever!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.