Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Budapesten lép fel Michael Jackson volt gitárosa

0921jbSzeptember 29-én Budapesten koncertezik Jennifer Batten. A szőke gitáros hölgy leginkább Michael Jackson mellől ismert, és gyakorlatilag az összes mai meghatározó női gitáros előképének tekinthető.

Szeptember 29-én a Pecsa Music Caféban köszönthetjük Jennifer Battent. Az 57 éves amerikai gitáros gyermekkora óta zenél, és évtizedes pályafutása alatt a popszakma legnagyobb ikonjai mellett is sikerrel állt helyt: a '90-es években Michael Jackson három világ körüli turnéján vett részt szólógitárosként, majd később Jeff Beck oldalán is brillírozott. Pályafutása során három önálló nagylemezt jelentetett meg, a legutóbbit 2007-ben, Whatever címmel, és számos albumon bukkant fel vendégként, session-muzsikusként is.

Jennifer korábban is megfordult már Magyarországon különböző bemutatókon, klasszikus értelemben vett koncertet azonban most ad először hazánkban, a Livesound szervezésében. További részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#3 Molnár Csaba 2017-06-28 18:21
Az a baj, hogy a legtöbb felvétel MJ HIStory turnéjáról van, ahol csupán két dal ment élőben (úgy értem, hogy ő két dalt énekelt végig élőben). Ennek oka egyébként a hangszálbetegsé ge volt, de például Bruneiben a Scream első versszaka élő volt, Ostendben pedig a Dangerous című dalt kezdte élőben.
A Bad turné első szakasza teljesen élőben ment, a második szakaszon a nehezebb dalokat (pl. Smooth Criminal) playbackről nyomta - kivétel az egyik NYC-i koncert, ott a Smooth Criminalnál ráadásul nem az albumszöveget, hanem a Moonwalkerben elhangzó szöveget énekelte. A Dangerous turnén is kb. fele-fele arányban élőben énekelt.

Számomra sokszor érthetetlen, miért használt playbacket, mert a Dangerous turné próbái '92-ből kikerültek, és ott élőben énekel olyan dalokat, amelyeket élesben sose énekelt élőben. Elképesztően jól énekelte még úgy is őket, hogy nem adott bele mindent. Ez az ember zseni volt. Azért az ő mozgása mellett elég nehéz mindent élőben tolni. De például a Billie Jean a Bad és a Dangerous turnékon végig élőben ment.
És azt se felejtsük, hogy 30+ év alatt azért nem kicsit használódik el az ember hangja. Amúgy sokan azt mondták, hogy MJ a playback alá is énekelt.
Az 1988-as Wembleyben tartott koncerten (kiadták DVD-n) a The Way You Make Me Feel playbackről ment, de egyszer kiintett oldalra, hogy kapcsolják ki a playbacket és aztán élőben énekelte egy kicsit.

A zene szerintem végig élőben ment, már csak azért is, mert néhány dalnál (Billie Jean, Another Part of Me, Blood on the Dance Floor) MJ jelzett, hogy mikor van vége.

Jennifer Batten amúgy mind a három turnén gitározott.
Idézet
 
 
+2 #2 Carrast 2014-09-23 15:44
még nagyon régen az egyik Jackson turnén ő volt a gitáros, én egyszer láttam élőben Bécsben és sok gitáros elbújkálhat a tudása mellett, gyakorlatilag bármit el tud játszani neked.
Idézet
 
 
+3 #1 emberfia 2014-09-21 19:15
Jackson koncertjei mennyire voltak élő bulik? Mert amik a neten fent vannak, azok erősen félplayback-ek.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.