Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Budapest előtt Hollywoodot is útba ejti a Mr. Big

Február 15-én végre az Egyesült Államokban is megjelenik a Mr. Big új albuma, a What If..., mely már komoly siker Japánban, és Európában is korrekt kezdéseket produkált a slágerlistákon. Ha még valaki esetleg nem tudná: Billy Sheehanék május 27-én újból fellépnek Magyarországon!

Két hónappal a japán kiadás után, jövő héten végre az Egyesült Államokban is boltokba kerül a Mr. Big klasszikus felállásának visszatérő lemeze. Eric Martin, Billy Sheehan, Paul Gilbert és Pat Torpey április 2-án tizennégy év óta először élőben is fellépnek odaát, mégpedig a nyugat-hollywoodi House Of Bluesban. 2011 második felére további amerikai dátumok is várhatóak.

A What If... a Távol-Keleten már december közepén megjelent, és a hetedik helyen nyitott a japán listákon. A szigetországban Billyék karrierjük kezdete óta a legnépszerűbb külföldi rockbandák közé tartoznak, így nem meglepő, hogy az album japán eladásai január végére már megközelítették az 50 ezres példányszámot. Európa legfontosabb zenei piacán, Németországban az 50. helyen kezdett a banda, ami elsőre talán nem tűnik csodának, a hasonszőrű előadók esetében azonban igen impozáns eredménynek számít. Svájcban a 36., Olaszországban és Ausztriában a 71., Svédországban pedig a 75. helyen léptek be az eladási topba.

A Mr. Big Japánban már első lemezével, az 1989-es Mr. Biggel befutott, világviszonylatban azonban az 1991-es Lean Into It volt a csapat legsikeresebb albuma, mely az akusztikus To Be With You ballada révén igazi rocksztárokká tette őket a hajbanda-korszak legvégén. A dal tizenöt országban került a slágerlisták első helyére, a siker azonban nem bizonyult tartósnak: az 1993-as Bump Ahead még úgy-ahogy futott a Wild World című Cat Stevens-feldolgozásnak köszönhetően, az 1996-os Hey Man!-nel azonban már Európában sem sikerült állva maradniuk. Érdekesség ugyanakkor, hogy Japánban a mai napig ez számít a Mr. Big legnagyobb példányszámban elkelt kiadványának: kétszeres platinalemez, vagyis több mint 500 ezren vásárolták meg a szigetországban. Japánban a Richie Kotzen gitárossal felvett következő két album, a 2000-es Get Over It és a 2001-es Actual Size is kedvező fogadtatásra találtak.

2009-es dieseles koncertjük után a Mr. Big május 27-én ismét Budapesten lép fel. A helyszín ezúttal a Club 202 (ugye már mindenki tudja: a volt Wigwam) lesz. A jegyek május 2-ig 6900, onnantól fogva 7900 forintba kerülnek. További részletek a Concerto honlapján.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.