Shock!

május 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Brutális, súlyos és modern, de fogós lesz az Epica új lemeze

The Quantum Enigma címmel, május 5-én jelenik meg a holland Epica új albuma. A Requiem For The Indifferent folytatását Joost Van Den Broek producerrel, az After Forever és az Ayreon korábbi billentyűsével készítette a csapat.

„Épp az új lemezünket hallgatom, és nem tudok betelni vele!”, mondja a The Quantum Enigmáról Mark Jansen gitáros/énekes. „Modernebb módon dörren meg, de minden tipikus Epica-összetevő ott rejlik benne. Talán a felfrissülés lehet rá a legjobb szó… Ez az album igazi csapatmunkában készült, állati jó volt látni, hogy mindenki motivált, és a legjobb lemezünket akarja elkészíteni! És amellett, hogy a hangzás jóval súlyosabb az eddiginél – a gitárok, a basszus és a dob is baromi brutálisan szól! –, a dalok fogóssága is megmaradt. Néhol a legkorábbi korszakunk hatása köszön vissza, néhol a Design Your Universe-é, és persze vannak újdonságok is.”

Az Epica április 30-án, a hollandiai Tilburgban tér vissza a színpadra. A zenekar tavaly június óta nem koncertezett, hiszen Simone Simons énekesnő állapotos volt első gyermekével, aki végül ősszel született meg, és Coen Janssen billentyűsnél is gyermekáldás köszöntött be. A szünetet egy Retrospect című nagyszabású élő videó- és audióanyaggal hidalták át, amely az Epica tízéves jubileumi koncertjén vettek fel 2013 márciusában Eindhovenben, a hetven tagú Reményi Ede Kamarazenekar és a Miskolci Nemzeti Színház kórusának közreműködésével, több mint három órás programmal.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Khold 2014-02-09 15:10
Több jelzőt nem találtak az új lemez méltatására? -.-''
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.