Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

British Lion címmel szólóalbumot jelentet meg Steve Harris

Egy igazán meglepő hír mindenkinek, aki hozzánk hasonlóan azt hitte, hogy Steve Harris a nap huszonnégy órájában csak az Iron Maidennel foglalkozik: hamarosan saját neve alatt jelentet meg lemezt a brit metal legenda basszere és egyben főnöke. A British Lion című album a Universal kiadó gondozásában jelenik majd meg.

A British Lion címet kapott lemez tíz dalt rejt majd, amelyeken az Iron Maiden lemezek és turnék közötti holtidőkben dolgozott Steve néhány kollaborátor segítségével. Fő társa a projektben egy bizonyos David Hawkins nevű gitáros. Az anyagot az utóbbi négy Maiden lemez producere, Kevin Shirley keverte, a stílust pedig változatosnak, de természetesen heavy rockos jellegűnek, sőt, bizonyos tekintetben friss hangzásúnak ígérik. A lemez emellett ráadásul állítólag a basszer Maidentől eltérő zenei elképzeléseinek ad majd teret, ami még izgalmasabbá teszi a vállalkozást.

„Mindig is büszke voltam rá, hogy brit vagyok", magyarázza a címválasztást Harris. „És nem látom semmi okát annak, hogy ne legyek büszke, az énem egyik masszív részéről van szó. Nem akarok prédikálni vagy zászlót lobogtatni, nem politikai kinyilatkoztatásról van szó, csak olyasmiről, mint hogy például annak a focicsapatnak drukkolsz, amelyik onnan jön, ahonnan te is származol. Ráadásul rengeteg nagyon erős képet is lehet társítani mindehhez, ami illik a hangzásunkhoz is."

Megjelenési dátum egyelőre nincs, a dallista az alábbi:

01. This Is My God
02. Lost Worlds
03. Karma Killer
04. Us Against The World
05. The Chosen Ones
06. A World Without Heaven
07. Judas
08. Eyes Of The Young
09. These Are The Hands
10. The Lesson

Az Iron Maiden ezekben a napokban éppen hatalmas sikerrel turnézik Észak-Amerikában egy fergeteges, a '80-as évekre koncentráló nosztalgiaprogrammal.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 Tamas 2012-07-19 13:51
Hat ezen nagyon meglepodtem, pont a napokban hallgattam az ujkori lemezeket, es gondoltam arra, hogy igen Steve-nel elo se fordulhatna, hogy mas porjectnek irjon zenet, erre tessek:) Kivancsi leszek!
Idézet
 
 
+2 #2 Bandi 2012-07-18 19:16
Megjelenés napja szept. 24.
Idézet
 
 
+2 #1 Equinox 2012-07-18 18:56
Vajon lesz szám a West Ham Unitedről? Ha már így említi a focirajongását
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.