Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Brian nagyszerű fickóként jött le, Angus meg hideg, számító alakként”

0505angusSzombat este adja első koncertjét az AC/DC a beugró W. Axl Rose-zal a fronton Lisszabonban, és mivel Brian Johnson furcsa eltávolítása elég alaposan kiverte a biztosítékot a táborban, a zenekar az egyes állomásokon jegyvisszaváltási lehetőséget is biztosít. Eközben Brian Johnson egyik jóbarátja, az ügyben már korábban is megszólalt Jim Breuer ismét elmondta a véleményét az ügyről…

Lisszabonban startol május 7-én az AC/DC tizenkét állomásos európai turnéja, amelyen már csak Angus Young gitáros és Cliff Williams basszer képviseli a csapat úgymond klasszikus tagságát (bár a The Razors Edge-periódusban játszott szerepe miatt némi jóindulattal akár Chris Slade-et is ide sorolhatjuk). A demenciás Malcolm Young helyén Stevie Younggal, a hallásproblémákkal küzdő, és ezért elég visszatetsző módon partvonalra tett Brian Johnson posztján a beugró W. Axl Rose-zal kiálló zenekar európai stadionkoncertjeire visszaválthatják a jegyeket azok, akiket nem érdekel a briantelenített AC/DC. Ezzel a lehetőséggel egyébként elég sokan élnek, bár számszerű adatok egyedül a május 16-ai belgiumi fellépésről vannak: a De Staandard információi szerint itt körülbelül hétezren váltották vissza a belépőjüket, ami kétségtelenül nem kevés. Ugyanakkor eleve egy teltházas, 80 ezer nézőre kalibrált stadionbuliról beszélünk a Werchter Festival Parkban, amire már csak egy hatezres, eddig nem megnyitott jegykontingens volt szabad a most visszaváltottak mellett, és a hirtelen gazdátlanná vált belépőket is várólistások vásárolhatják fel, szóval látszik: az AC/DC így sem kongó helyeken játszik majd... A lisszaboni koncertre pedig a hírek szerint csupán kevés jegyet váltottak vissza, és a szervezők szerint nagyjából fél óra alatt ezek is elfogynak majd szombaton, amikor ismét hozzáférhetővé válnak.

A héten kikerült próbafelvételek alapján egyébként némileg enyhülni látszik a neten a felbolydulás, mivel Axl hallhatóan ugyanazt a meglepően jó formát hozza, amit a Guns N’ Roses áprilisi visszatérő bulijain is – az Angust érő bírálatok ugyanakkor nem nagyon csitulnak Brian ennyire szimpla kirakása miatt. A háborgó tábor egyik prominens tagjaként ismét megszólalt például Jim Breuer komikus, Johnson egyik legjobb barátja, aki már hetekkel ezelőtt is megszellőztette, hogy Youngnak voltaképpen még kapóra is jött a 68 éves frontember egészségügyi problémája, hiszen Briannel bizonyosan nem vihetné tovább újabb tíz éven át az AC/DC-t.

„Rajongóként azt kell mondanom, Briannel nem bántak jól”, mondta Breuer a Talk Toomey podcastben. „A lényeg annyi, hogy Brian hatalmas, hatalmas egyéniség, és ugyanolyan fontos része az AC/DC-nek, mint a Young tesók, akár tisztában vannak ők ezzel, akár nem. Kicsit kellemetlen végignézni, hogy itt van egy ember, aki harminchat éven át ott volt veled, felvitt téged a sztratoszférába… Hiszen amikor először meghallottad a Back In Blacket és a You Shook Me All Night Longot, senki sem mondta azt, hogy hűha, ez az Angus Young fantasztikus, hanem az volt a reakció, hogy jézusom, ki ez a csávó? Hogyan képes valaki így Bon Scott helyére állni? Szóval itt van ez az ember, és ennyi idő után egy rajongó – szerintem a legtöbb rajongó – szeretett volna látni legalább egy sajtótájékoztatót, ahol ott van az egész zenekar, és mondanak valami olyasmit, hogy szörnyen érezzük magunkat ennyi év után, Brian megpróbál megoldást találni a gondjaira, de velünk tart, ott lesz, mi meg új énekest keresünk, és továbblépünk. De mind szeretjük őt, ez pedig amolyan búcsúturné számára. Ám ilyesmi nem történt, és csak a szalagcímeket láttuk, Brianről meg semmit nem lehetett hallani egészen addig, amíg be nem jelentették Axlt. Nekem ez kicsit furcsa. Fájt nekem, hogy az örök kedvenc zenekarom így kezelte ezt az egészet. Lehetett volna ez akár ünneplés is, viszont így Brian nagyszerű fickóként jött le, Angus meg hideg, számító alakként, hiszen úgy viselkedett, mintha csak a Walmart lecserélte volna az egyik pénztárosát. Amit persze megtehet, de ismernie kellene a közönségét, és tudnia kellene, mennyi pénzt, időt, szeretetet fektetett ez a tábor Brian Johnsonba. Brian óriási része az AC/DC-nek és a rock’n’rollnak, és kész.”

Az Axl/DC május 19-én Bécsben, az Ernst Happel Stadionban játszik. A tegnapi napig itt is vissza lehetett váltani a jegyeket.

 

Hozzászólások 

 
+5 #7 cifrakdaniel 2016-05-05 12:58
Pozitívum, hogy nem hivatkoztak úgy magukra, hogy mi vagyunk az íszídíszí.
De ezen felül tök jó dolog együtt látni őket, szerintem hatalmas bulit fognak csapni sok régi Bon Scott nótával!
blitz.sapo.pt/videos/2016-05-05-AC-DC-falam-aos-fas-portugueses-Lisboa-chegamos
Idézet
 
 
+6 #6 bjorn 2016-05-05 12:23
Idézet - Doktorúr:
Én nem váltanám vissza a jegyemet, ugyanis azért egy olyan pikáns rocktörténeti kuriózumot nem hagynék ki, mint Axl szereplése az AC/DC-ben. :)


Errol van szo. Mindenki fanyalog hogy Axl az "uj enekes" mikozben csak beugrik es annyi. Orulni kellene egy ilyen lehetosegnek. Azt meg sem emlitem :), hogy inkabb Bon Scotthoz all kozelebb hangban mintsem Brianhez. Meg azt sem hogy valojaban jobb enekes mint barmelyikuk. Mas kerdes kinek szimpatikus kinek nem.
Idézet
 
 
+28 #5 bogar 2016-05-05 12:19
Na akkor, ha egyszer eljutok egy GnR dedikálásra, akkor Axl-lel aláíratom a Back in Black-et, Slash-nek meg az orra alá nyomom a Chinese Democracy-t! :-))
Idézet
 
 
+14 #4 Doktorúr 2016-05-05 11:56
Én nem váltanám vissza a jegyemet, ugyanis azért egy olyan pikáns rocktörténeti kuriózumot nem hagynék ki, mint Axl szereplése az AC/DC-ben. :)
Idézet
 
 
+9 #3 nikfisz 2016-05-05 09:59
Vissza lehet váltani a jegyeket.Aki fanyalog az tegye meg,aki meg nem(ahogy én)az megy a koncertre.Tény és való,hogy ez egy hakni AC/DC,de valószínű,hogy a legprofibb és legszórakoztató bb hakni lesz ! It's only rock 'n' roll...Brian-nak meg sok szerencsét és kitartást kivánok!
Idézet
 
 
+38 #2 Tuonela 2016-05-05 08:52
Nem mondhatja senki, hogy az AC/DC-nél nem valami rózsás a helyzet.
Idézet
 
 
+19 #1 george 2016-05-05 08:31
Semmit se számít és a kutyát sem érdekli,hogy mit mond Jim Breuer....de ettől még sajnos nagyon igaza van:(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.