Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Brad Wilk dobolta fel a 13 című új Black Sabbath lemezt

Komoly meglepetéssel szolgált a Black Sabbath. A banda új albuma júniusban kerül a boltokba 13 címmel, ami már önmagában is hír, ám még érdekesebb, hogy a lemezen Bill Ward helyén – minden előzetes jel és hír ellenére – nem Ozzy Osbourne dobosa, Tommy Clufetos játszott, hanem a Rage Against The Machine-ből és az Audioslave-ből ismert Brad Wilk.

Júniusban jelenik meg a Universalhoz tartozó Vertigo gondozásában a Black Sabbath új nagylemeze, amely a 13 címet kapta. A Rick Rubin producerrel készített anyag az első Sabbath stúdióalbum lesz az 1995-ös Forbidden óta, és az első teljes kiadvány a bandától 1978 óta, amelyen együtt zenél az eredeti felállás három tagja, vagyis Ozzy Osbourne énekes, Tony Iommi gitáros és Geezer Butler basszusgitáros. Az ős-Sabbath az akkori Never Say Die! után először és utoljára az 1998-as Reunion koncertlemezre írt új dalokat, igaz, csupán kettőt Psycho Man és Selling My Soul címmel. Egyelőre még nem tudni, most hány szerzemény született, a hírek tizenöt számról szóltak, ezek közül azonban valószínűleg csak tizenkettőt fejeztek be teljesen, a címek közül pedig egyelőre csak a God Is Dead-et árulták el.

Mivel eddig mindenki azt hitte, hogy a lemezt a tavalyi három koncerten is játszott Tommy Clufetos dobolja fel, komoly meglepetést jelent, hogy a 13-hez rögzített dalokban nem Ozzy szólócsapatának jelenlegi ütőse játszott, hanem Brad Wilk, a Rage Against The Machine és az Audioslave dobosa. Az viszont innentől kezdve nyitott kérdés, hogy ki dobol majd a Sabbathban az áprilisban a csendes-óceáni térségben. Japánban a banda az OzzFest egyik headlinereként játszik, Ausztráliában és Új-Zélandon önálló turnét bonyolítanak a Shihad vendégzenekaroskodásával.

 

Hozzászólások 

 
-1 #1 mcdermott 2013-01-14 08:52
Ez lassan már Guns & Roses szintű szappanopera...
És vajh mi tart még fél évig?...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.