Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bodom After Midnight néven viszi tovább a Children Of Bodom örökségét Alexi Laiho

Bodom After Midnight néven indított új zenekart Alexi Laiho. A Children Of Bodom pályafutása ezzel a lépéssel valószínűleg befejezett történetnek tekinthető.

0317bodom

Új zenekarral folytatja tovább Alexi Laiho, miután tavaly nyáron szétrobbant a Children Of Bodom. Mint emlékezetes, a csapat akkor szakadt szét, amikor Janne Wirman billentyűs, Henkka „T. Blacksmith" Seppälä basszer és Jaska Raatikainen dobos bejelentették távozásukat a fedélzetről. Kívülről sima ügynek tűnt a folytatás, hiszen zeneileg a bandát mindig is Laiho dominálta, ám gyorsan kiderült: a zenekar nevéhez fűződő jogok ugyanis az AA & Sewira Consulting Oy nevű céget illetik meg a következő öt évre, ennek tulajdonosai pedig a banda távozó tagjai. „Jogilag lehet, hogy nem jó ötlet Children Of Bodom néven folytatni", ismerte el Alexi már hónapokkal ezelőtt. „Lehet, hogy az új felállás nevébe vinnünk kell egy kis csavart. Vagy csak Bodom néven mehetnénk tovább, esetleg használhatnánk az egyik dalunk címét. De mindenképpen olyan névre van szükség, amelyből kiderül, hogy ugyanarról a csapatról van szó."

Végül így is történt: az új banda neve Bodom After Midnight, Alexi társai pedig a mellette a Children Of Bodom utolsó korszakából egyedül kitartó Daniel Freyberg gitáros, Waltteri Väyrynen dobos (lásd még Paradise Lost) és Mitja Toivonen basszer (korábban Santa Cruz). A turnékon Lauri Salomaa billentyűs teszi majd teljessé a felállást. A zenekar elvileg a június végén esedékes Tuska Fesztiválon debütál majd élőben Helsinkiben, amit aztán egy júliusi laukaai feszt és az augusztusi, német Summer Breeze követ majd. (Már persze ha egyáltalán lesznek idén nyáron fesztiválok, amire mi a magunk részéről annyira azért nem kötnénk még egyelőre fogadásokat...) Ezután elméletileg megkezdődik a munka is az első albumon.

 

Hozzászólások 

 
#2 Gazdag Illés 2020-03-19 13:14
Gondolom 5-10 év múlva rájönnek, hogy külön nem megy jól a szekér és jöhet a reunion.
Idézet
 
 
#1 Equinox 2020-03-18 16:58
Szerintem a névvel semmi baj, mondták h ilyen lesz, szerintem találó is, meg minden, de a zene ugyanaz a megfáradt dolog lesz mint Laiho utolsó 10 (15?) éve. De Wirmanékra azért kíváncsi vagyok
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.