Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Blackmore szinte csak Rainbow-t játszana a további koncerteken

0717rainbowMiután Ronnie Romero énekes megpendítette, hogy talán mégsem zárult le a Rainbow újjáalakulása az idei három bulival, most Ritchie Blackmore is ismét azt mondta: elképzelhető, hogy lesznek még koncertek. Viszont Deep Purple-t ezeken már alig játszik majd.

„Sok ajánlatot kaptam, de először látni akartam, hogy megy le ez a három”, mondta Blackmore a holland Radio Veronicának. „Ha katasztrofálisan sülnek el, de közben több ajánlatot is elfogadunk, az bizony kellemetlen lett volna. De így lehet, hogy lesznek még koncertek.”

A gitáros saját bevallása szerint elsősorban a birminghami arénabulit élvezte. „Az első két koncert kicsit intenzív volt, hiszen nem játszottunk még így együtt, és előzetesen nem próbáltunk sokat. Így aztán az a két német koncert kicsit hektikus, kaotikus volt, de ezek már lementek, mire eljutottunk a birminghami fellépésig, és akkor már láttam, hogy minden műküdik. És jólesett látni a sok régi arcot is. Valami húszezer ember jött el, és tizenöt perc alatt elfogyott minden jegy, ami furcsa, el is gondolkodtam: vajon mire számítanak, ki fog játszani? Amikor besétáltam a helyszínre, én magam is azt miondtam: ez a hely akkora, hogy igazából talán valaki más lép fel ma este…”

A program összeállítása ugyanakkor nem okozott gondot a csapatnak. „Nagyjából tizenöt dalban gondolkodtunk, amiket nyilvánvalóan játszani kellett, ilyen például a Catch The Rainbow. Aztán beépítettünk a műsorba pár Deep Purple-dalt is, viszont ezekről utólag többen is kérdezték, hogy miért játsszuk őket. Én meg: miért ne? De azt mondták, előzőleg csak Rainbow-ra számítottak, és több Rainbow-t akarnak hallani. Ami szerintem megint kicsit ironikus valahol… A reakcióknál is érzékeltem, hogy a Deep Purple-nótákra nem volt olyan hangos a taps, a rajongók meg később azt mondták: ezeket minden évben hallják, hiszen a Purple mostani felállása folyamatosan turnézik. Így aztán legközelebb – már amennyiben lesz legközelebb – inkább úgy kilencvenöt százalékban a Rainbow dalaiból válogatnék, mert a közönség a jelek szerint ezeket akarja hallani. Nem gondoltam, hogy így lesz: én arra gondoltam, hogy mindenfélét hallani akarnak.”

Blackmore persze kapott némi bírálatot is a bulik miatt, de úgysem az a típus, aki ilyesmikkel foglalkozna… A Rainbow tavasszal negyvenéves Rising albumáról itt írtunk.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.