Shock!

január 16.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rainbow: Blackmore elégedett, Romero bízik a folytatásban

1215rainbowHúsz év után idén végre visszatért a rockszínpadokra Ritchie Blackmore és a Rainbow, és ugyan nem volt mindenki elégedett a látottakkal-hallottakkal, a három fellépés egyértelmű sikernek mondható. A sztorinak ezzel elvileg vége is, Ronnie Romero azonban bízik benne, hogy lesz még folytatás…

Ha valamire, hát arra már biztosan így is jó volt az idei Rainbow-reunion, hogy a világ újabb énekes őstehetséget ismert meg a chilei születésű Ronnie Romero személyében. A fiatal frontember két német fesztiválbulin és egy birminghami arénakoncerten vizsgázott Ritchie Blackmore zenekarában, és a jelek szerint roppant jól is érezte magát az új helyzetben. „Két környi próbát tartottunk a koncertek előtt, egyet novemberben és egyet májusban”, idézte fel az előkészületi szakaszt a Metal Shock Finlandnek Ronnie. „Kicsit furcsa volt, mert nekem más fogalmaim vannak a próbákról: ezek inkább jam sessionök, improvizációk voltak a dalokkal. Ritchie pedig Ritchie. Elképesztő, hogy 71 évesen még mindig így gitározik, tényleg lenyűgöző. Igazi legenda. És nagyon kedves fickó is: tett róla, hogy az első pillanattól fogva végig nagyszerűen érezzem magam. Az egész zenekar olyan volt, mint valami kis család. A próbák mellett a színpadon is remekül éreztem magam Ritchie jóvoltából.”

Romero hangsúlyozottan nem másolni akarta elődeit a dalokban. „Igazságot akartam szolgáltatni a daloknak és az énekeseknek is: Ronnie James Diónak, Joe Lynn Turnernek, Graham Bonnet-nak, Ian Gillannek and David Coverdale-nek. A saját stílusomban énekeltem a dalokat, és szerintem ezt a közönség is értékelte. Nem valakinek a másolata vagyok, és meggyőződésem, hogy aki kifizette a jegyet, az bizonyosan nem egy olyan csávót akar látni a fronton, aki megpróbál úgy énekelni, mint Ronnie James Dio. Az ilyesmi sosem válik be. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, és számos rajongó is küldött üzenetet azzal, hogy mennyire tetszett nekik a produkcióm.”

Ritchie Blackmore szerint nem lesz több Rainbow-koncert a jövőben, de Romero azért bízik benne, hogy mégis. „Remélem, koncertezünk még, mondjuk jövőre. Nagyon jó érzéseim vannak a zenekarral és a Ritchie-vel ápolt kapcsolatom miatt, és ő is roppant elégedett volt azzal, ahogy elsült ez az egész, meg a közönség reakciójával is. Szóval talán jövőre lesz alkalmunk adni pár további koncertet is.”

Ronnie saját zenekara, a Lords Of Black tavasszal adta ki új lemezét II címmel. A Rainbow tavasszal negyvenéves Rising albumáról itt írtunk.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 BSND 2016-07-13 13:19
Azért valahol elképesztő, hogy mindenki azért sírt, miért nem rockot nyom az öreg, aztán amikor meg azt nyomja végre valahára, akkor az a baj, hogy nem volt elég jó!

Az meg szerintem teljesen érthető, hogy nem akar mást a színpadon látni a zenészeken kívül, amíg játszik.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.