Shock!

május 01.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Black Sabbath: ősz előtt biztosan nem lesznek európai fellépések

Csak az év második felében várhatók európai Black Sabbath koncertek, és egyelőre maga a zenekar sem tudja, ki dobol majd a turnékon – ezt maga Geezer Butler árulta el egy friss interjúban. A basszusgitáros szerint a 13 című, júniusban érkező új nagylemez zeneileg leginkább a ’70-es évek elejét, a zenekar korszakalkotó első három albumát idézi.

„Tony most már tizennégy hónapja áll kezelés alatt, és nagyon jól reagál rá, szóval minden rendben lesz. Tonyt soha semmi nem állíthatja meg”, mondta Geezer a NAMM zenei bemutatón és vásáron a 96.7 KCAL Rocks rádiónak adott interjújában. Jó hír, hogy nem csak Iommi állapota javul folyamatosan, hanem Ozzy Osbourne-nak sincs semmi baja, miután néhány nappal ezelőtt egy kisebb lakástűzben könnyebben megsérült: mindössze az egyik kezét kellett kezelni, de ettől eltekintve teljesen jól van.

Butler elmondta: a júniusra várható új Sabbath album címe, a 13 eredetileg csak amolyan munkacímnek indult, és még mindig nem biztosak benne, hogy ez lesz a végleges elnevezés. A zenekar tizenhat dalt rögzített az anyaghoz, amelyek közül tizenhárom kerül majd fel a végső verzióra. „Ez volt az első alkalom, amikor józanul készítettünk el együtt egy albumot. Egyikünk sem ivott, egyikünk sem drogozott, egyikünk sem csinált semmit, szóval jóval professzionálisabb módon folyt minden. Minden nap betartottuk az ütemezésünket: bementünk egy órakor a stúdióba, és hatkor végeztünk, csak hogy minden friss maradjon. Napi öt óra, és ennyi… Maga a zene az első három lemez érzésvilágát idézi – visszatértünk az alapvető nyersességhez. A szövegek az életről, a halálról, a végzetről és egyebekről szólnak. Minden egyes lemezzel kapsz egy adag Prozacot…”

Geezer megerősítette, amit már eddig is tudtunk, vagyis hogy a Sabbath Új-Zélandon, Ausztráliában és Japánban kezdi meg a turnézást tavasszal. Júniust a lemez promotálásának szentelik, júliusban és augusztusban pedig az Egyesült Államokban turnéznak. Utóbbi kör minden ellenkező híreszteléssel szemben önálló Black Sabbath körút lesz, nem OzzFest (szemben a japán fellépéssel), majd Dél-Amerika és Európa következik – utóbbi két terület logikusan már csak ősszel vagy télen.

Azt egyelőre még a csapat sem tudja, hogy a koncerteken is a lemezt feljátszott Rage Against The Machine ütős, Brad Wilk dobol-e majd a Sabbathban. „Még nem döntöttük el, ki lesz a turnédobos. Brad a producerünk, Rick Rubin ötlete volt, aki nem akart egy tipikus heavy metal dobost a lemezre, hiszen ez nem igazán egy heavy metal album, sokkal inkább rock, heavy rock. Szóval Rick javasolta Bradet, aki sokkal inkább Bill Ward megközelítésével játszik. Jammeltünk vele egyet, és remekül játszotta a dalokat, így megvettük az ötletet. Kicsit ezen a téren is visszatértünk ahhoz, amit a ’70-es években csináltunk, mert Brad játékában is ott rejlik egy kis jazzes, bluesos érzés, és a mostani zene is ilyesmi. Nagyszerű volt vele dolgozni.”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.