Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Black Sabbath: még mindig visszavárják Wardot

Old school megközelítésű album várható a Black Sabbathtól, de még nem született döntés azt illetően, mely dalok kerülnek fel rá. A címet Ozzyék már valószínűleg tudják, egyelőre azonban nem árulták el, Bill Ward előtt viszont – állítólag – továbbra is nyitva áll az ajtó.

A május 19-ei birminghami bemelegítő buli után a Black Sabbath június 10-én Doningtonban játszik a Download Fesztivál egyik headlinereként, így nem csoda, hogy egész Nagy-Britannia komoly lázban ég. A brit Metal Hammer egy 172 oldalas exkluzív különszámot jelentetett meg a nagy esemény tiszteletére, de még az alapvetően nem rock/metal barátságáról ismert NME is alapos videóinterjút készített Ozzy Osbourne-nal, Tony Iommival és Geezer Butlerrel.

„Körülbelül tizenöt dalt írtunk eddig”, mondta a beszélgetésben Ozzy. „Azt még egyelőre nem tudom, mind felkerül-e a lemezre. Egyelőre még tovább írunk.” A lemez címéről még nem árultak el semmi konkrétumot, de Ozzy erről is bedobott egy morzsát az interjú során. „A következő év, 2013 egy jó nyom azt illetően, hogy nevezzük majd az albumot.” A Sabbath tagjai természetesen Rick Rubin producerről is beszéltek. „Leültetett minket, feltette az első lemezt, azt mondta, hallgassuk meg, képzeljük el, hogy 1969-ben vagyunk, épp most készítettük el az anyagot. Mi lenne a következő lépés?”, idézte fel Geezer Butler a munka kezdeteit. „A régi dolgok szellemében rakjuk össze a dalokat, de más megközelítéssel”, tette hozzá Tony Iommi.

Ami Bill Ward szerepét illeti, Iommi elmondta: mindent megtettek annak érdekében, hogy a dobos is csatlakozzon hozzájuk. „Mindent megpróbáltunk Bill-lel, de mégsem jött össze a dolog. A mi jogászaink alkudoznak az ő jogászaival… Teljesen nonszensz az egész. Mi konkrétan semmit sem tudtunk meg egyenesen Billtől, minden az ügyvédein keresztül bonyolódott.” Ozzy ehhez hozzátette: nem mondtak le véglegesen Wardról. „Az ajtó mindig nyitva áll. Amennyire tudom, megindokolhatatlan dolgokat követelt. Semmi sem lett volna jobb annál, mint ha velünk akart volna játszani, de a részleteket nem tudom. Az üzleti ügyekkel nem én foglalkozom.”

A limfómás megbetegedésével kezelt Iommi kiemelte, hogy roppant pozitív élményt jelentett számára a Sabbath május 19-ei bemelegítő koncertje Birminghamben. „Nagyszerű volt. Az elmúlt egy évben olyan dolgokon mentem keresztül, hogy teljesen úgy éreztem magam, mintha egy másik világban élnék. Ezek után fantasztikus élményt jelentett ismét színpadra lépni és megtapasztalni a rajongók fogadtatását. Nagyon nagy lökést adott számomra.”

 

Hozzászólások 

 
#3 Venomádi 2012-06-09 12:07
Illetve de még Halford-dal
Idézet
 
 
+2 #2 Venomádi 2012-06-09 08:23
Hát szerintem Appice vagy Dio-val vagy senkivel...
Idézet
 
 
+10 #1 Myth 2012-06-06 16:42
Ozzy dobosa egy robot! Ha már Warddal nem tudnak tárgyalni, legalább Vinny Appice-t kéne behozni a soraikba.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.