Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Black Sabbath: már egyeztetnek a turnéról és egy új lemezről

Tárgyalások folynak az eredeti felállású Black Sabbath újonnani összeállásáról – ezt maga Ozzy Osbourne ismerte el az ABC News Radiónak. Ha ismét egymásra találna az Iommi – Osbourne – Butler – Ward négyes, az most már állítólag tényleg hozhatna egy új stúdióalbumot is a turnék mellé, Ozzy azonban igyekezett leszögezni, hogy még semmi sem dőlt el.

„A probléma az, hogy ha kihoznánk egy lemezt, ami bármivel is elmarad azoktól, amiket annak idején csináltunk, mindenkinek óriási csalódást okoznánk", hangsúlyozta az énekes, hogy mekkora nyomás nehezedik rájuk. Azt azonban egyértelműen elismerte, hogy a háttérben már zajlanak az egyeztetések.

Nem Ozzy az egyetlen ős-Sabbath tag, aki Ronnie James Dio tavalyi halálát követően nyilvánosan megpendíti a reunion esélyét, hiszen az év végén már Geezer Butler is lenyilatkozta: a banda mind a négy tagja szeretne közösen dolgozni a jövőben, de az énekes jelenleg is zajló szólóturnéja miatt belátható időn belül nem kerülhet sor a dologra. „2011-ben nem történhet meg az újjáalakulás, hiszen Ozzy végig turnézik a bandájával", fogalmazott a basszusgitáros a Noisecreepnek. „Meg kell várnunk, míg befejezi, és meglátjuk, akkor hogy áll a dologhoz. Az csak egy dolog, hogy az ember azt mondja turné előtt, hogy a következő öt évben végig koncertezni fog. Lehet, hogy hat hét múlva már alig várja majd, hogy hazamehessen..."

Minden idők legalapvetőbb heavy metal zenekara, az eredeti Black Sabbath 1979-ben robbant szét. Ozzy, Tony Iommi, Geezer és Bill Ward ezt követően legközelebb 1985-ben, a Live Aiden álltak egy színpadon egy rövid műsor erejéig, majd utána 1992-ben, Costa Mesában adtak elő együtt néhány dalt Ozzy éppen aktuális búcsúfellépésein. A régóta várt fullos összeölelkezés 1997-ig váratott magára, stúdióalbum azonban végül a tervekkel ellentétben nem készült: az 1998-as Reunion koncertlemezen szerepelt két új Sabbath dal, a Psycho Man és a Selling My Soul, illetve Iommi 2000-es szólóalbumán Ozzy is elénekelt egy szerzeményt Who's Fooling Who címmel, ám ezt követően már nem rukkoltak elő új dolgokkal, pedig az előző évtized elején többször is nekifutottak.

A legendás négyes legutóbb 2005-ben turnézott, közösen utoljára a következő évben jelentek meg nyilvánosan, amikor beiktatták őket a Rock And Roll Hall Of Fame-be. Ezt követően Iommi és Butler ismét összehozták a Ronnie James Dio-féle Sabbath felállást Heaven And Hell néven, Ozzy pedig újból a szólópályájára kezdett koncentrálni. A helyzetet tovább árnyalta Ozzy és Iommi pere a Black Sabbath név használata felett, melyről végül is sikerült megegyezniük a bíróságon kívül.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.