Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Black Sabbath: lelazult, görcsmentes hangulatban dolgoznak

Ozzy Osbourne szerint a Black Sabbath kiváló hangulatban készíti az új nagylemezt, és viták nélkül rakják össze a dalokat. A frontember szerint ugyanakkor a rajongóknak ezúttal sem szabad semmiféle formulát várni a bandától.

„A kezelések kicsit megviselték Tonyt, de még mindig folyamatosan képes előjönni azokkal a hatalmas riffekkel”, magyarázta Ozzy a The New Zealand Heraldnak. „Több mint harminc éve dolgoztam utoljára igazán komolyan együtt a srácokkal… Pár próbálkozásunk azóta is volt, de igazából semmi sem származott belőlük. Most azonban valami miatt megfelelő az időzítés, és nagyjából tizenöt dal már elkészült. A Black Sabbath egyedülálló azt illetően, hogy semmiféle formulát nem tartunk tiszteletben. Kiszámíthatatlan az egész… Csak reménykedni tudok benne, hogy mindazok, akik annyi éve várnak erre az albumra, nem fognak csalódni bennünk.”

Az énekes szerint a csapatban jó a hangulat, a munka zökkenőmentesen halad. „Óriási különbség a régi időkhöz képest, hogy egyikünk sem részeg, egyikünk sem drogozik, vagy bármi ilyesmi. Mind tiszták vagyunk, mind a magunk urai vagyunk, nem irritáljuk egymást, nincsenek viták, és ennek így is kell lennie. Kölyökkorunkban nagy egónk volt. Ha huszonegy éves vagy, és sikeres leszel, beletelik egy kis időbe, mire elrendeződnek a fejedben a dolgok. Nagy az arcod, sikeres vagy, van kocsid, házad, pénzed, rengeteg piád, kábítószered, ott állnak sorban a groupie-k és minden más egyéb. Ha ezen mind keresztülmész, és elég szerencsés vagy ahhoz, hogy túléld, utána megházasodsz, elválsz, megint megházasodsz… Egy nagy utazás ez az egész. Mind túlvagyunk mindenen, és most már tényleg csak a zenéről szól ez az egész, és elsősorban eleve amiatt is kerültünk ide. Megjártuk a másik oldalt, de még ma is képesek vagyunk együtt dolgozni, és nagyon élvezzük is ezt az egészet. Nagyon jó szórakozást jelent számunkra elkészíteni ezt a lemezt.”

A Black Sabbath új albuma tavasszal jelenik meg, és a csapat április végétől már koncertezik is a csendes-óceáni régióban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.