Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Billboard: lenyomja a Metallicát a Dream Theater

0926dtIsmét kinéz az amerikai Top 10 a Dream Theaternek, a Metallica azonban magához képest csak mérsékelt érdeklődést váltott ki újabb koncertalbumával a Hits Daily Double friss eladási becslései szerint. A The Devil Wears Prada a Top 20-ban, a Carcass a Top 50-ben nyitott a Billboard eheti kétszázas rangsorában.

30-35 ezer példányos első heti eladásra ácsingózhat a Dream Theater új lemeze az Egyesült Államokban, amellyel jó eséllyel ismét az amerikai lista első tíz helyezettje közé kerülnek majd a jövő héten, hiszen a 2011-es A Dramatic Turn Of Events 36 ezer példánnyal a nyolcadik, a 2009-es Black Clouds & Silver Linings pedig 40 ezerrel a hatodik helyen kezdett. Ezek az értékek nem jelentenek jelentős emelkedést a korábbiakhoz képest, csak az általánosságban véve zuhanó eladások közepette ér el egyre jobb és jobb eredményeket a fanatikus, kitartó táborral rendelkező progresszív metal csapat: példának okárt a Systematic Chaos szintén 36 ezer példányban ment el az első héten 2007-ben, de az akkor csak a tizenkilencedik helyre bizonyult elegendőnek, az Octavarium 27 ezer példánya pedig a harminchatodik pozíciót csípte meg nekik két évvel korábban.

A héten a Metallica is új anyaggal jelentkezett, igaz, ez a kiadvány csupán egy koncertalbum élő változatban is milliószor kiadott dalokkal, csak éppen most a 3D-s mozi soundtrackjeként adják el Metallica Through The Never (Music From The Motion Picture) címmel. A Hits Daily Double becslései szerint jelenleg 19-22 ezer ember él az Egyesült Államokban, akinek fontos, hogy már a megjelenés hetében a gyűjteményében tudja a Master Of Puppets és az Enter Sandman ötmilliomodik hivatalos koncertverzióját, amivel lehetséges, hogy a csapat kimarad a Top 10-ből. Mindenesetre ez lesz az első olyan audio-kiadvány, amelyet már a banda saját kiadója, a Blackened Recordings grundol.

Ami az eheti Billboard Top 200-at illeti, súlyos vonalon a The Devil Wears Prada aratta a legkomolyabb sikert, akiknek friss 8:18 lemeze 16 ezer példányos eladással a huszadik helyen kezdett. Olyan komoly örömre azonban nincs oka az ohiói metalcore-osoknak, ugyanis a legutóbbi Dead Throne még 32 ezer példánnyal indított a tizedik helyen. A másik nagy belépő a Carcass Surgical Steelje volt, amely 8500 példánnyal a negyvenegyedik helyen kezdett, és mondani sem kell, ez akár áttörésnek is tekinthető, hiszen a banda soha korábban nem jutott még be az amerikai Top 200-ba. Az anyag Európában Finnországban produkálta a legjobb nyitást, ahol a hatodik helyen kezdett, de Németországban is felverekedte magát a tizedik helyig.

A múlt hét harmadik fontos metal kiadványa, a Matthew Barlow és Van Williams nevével fémjelzett Ashes Of Ares albuma 900 példányban talált gazdára az Egyesült Államokban, ami természetesen nem bizonyult elegendőnek a Top 200-hoz.

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 ave 2013-09-26 13:50
Majd az lesz gáz, ha a 900-as eladással top 20-ba kerülhet vki, hm ez lehet pár év és így lesz.

Addig is:
HAJRÁ CARCASS!!!!!4!! 4!
Idézet
 
 
+11 #1 iLane 2013-09-26 11:35
Igy 2013 környékén ki a ****-t érdekel egy Billboard lemezeladási lista? 8500 lemezzel 41. helyen? Most komolyan...?!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.