Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bill Ward és a Sabbath: az utolsó esély is elszállt

Most már egészen biztos, hogy Bill Ward dobos nem lesz ott a Black Sabbath eddig bejelentett idei három koncertjén. Az ütős sajtónyilatkozatban jelentette be, hogy habár dolgozott az ügyön, végül nem sikerült megegyeznie a Sabbath háttérembereivel.

Bill Ward hivatalosan is bejelentette: eldőlt, hogy nem ő dobol majd a Black Sabbath három idei koncertjén, azaz május 19-én Birminghamben, június 10-én Doningtonban és augusztus 3-án Chicagóban. A dobos hangsúlyozza: nagyon szerette volna, ha sikerül megállapodnia a korábban kifogásolt háttérfeltételekről, de ez végül nem sikerült. „Áprilisban felkértek arra, hogy minimálisan vegyek részt a Download bulin – három dalban játszhattam volna, miközben a Black Sabbath show többi részét egy másik ütős nyomja”, írja Bill. „Ebben nem kívántam részt venni. Nem akartam megnézni, amint másvalaki játssza le a Sabbath koncertjét, miközben én csak három nótában dobolhatok.”

Ward április 30-án, az internetről értesült a Sabbath hazai pályán tartandó bemelegítő koncertjéről, amelyre kevesebb mint tíz perc alatt elfogyott az összes belépő a háromezer férőhelyes birminghami O2 Academyre. Ezután megkereste a Black Sabbath illetékeseit, hogy dűlőre jusson velük, akiktől azt az ajánlatot kapta, hogy lépjen fel ingyen, és az első koncert tapasztalatai alapján majd döntés születik a folytatásról. Ward ezt – hangsúlyozottan nem a pénz miatt – elutasította, a banda pedig tudomásul vette döntését.

A Sabbath idei koncertjein minden bizonnyal Ozzy Osbourne ütőse, Tommy Clufetos dobol majd, bár erről ezidáig nem érkezett hivatalos bejelentés.

 

Hozzászólások 

 
+3 #5 Biró Aurél 2014-09-12 08:26
Ezt a Bill Ward-féle hiányt ma sem értem. Sajnos Bill már régóta nem a régi. Ezt alkohol és egyéb mentális problémáknak köszönheti. Először az 1980-as turné alatt lépett le, majd 1983-ban a Born again lemezfelvételek or visszajött. De a turné elején ismét lelépett, majd 1984-ben visszatért, hogy felvegyenek néhány demot Dave Donato-val. Persze 1984 végén lelécelt és még Geezer is ment. Az 1985-ös Live Aid-en újra együtt a nagy négyes, aztán mindenki szétszéledt. Iommi többször hívta Bill-t a csapatba, például a Dehumanizer lemez felvétele közben, de Bill nem ment. Majd részt vett a Reunion bulin, ami után a csapatból ismét távozott. 1994 őszén ismét a csapatban, de ez sem tartott sokáig. Végül 1997 végén csatlakozik az eredeti felálláshoz. 2006-ban nemet mondott a Dio-féle tagsághoz. Bill Ward két szólólemez adott ki (1990, 1997) és egy kislemezt 2003 körül, ami a harmadik nagylemezt vezette volna fel. Tehát 11 éve készül ez az album. Ha jól tudom, most éppen festészettel foglalkozik. Kár, mert egy kiváló dobos és a Black Sabbath a kedvenc bandám!
Idézet
 
 
+4 #4 Kristof15 2012-05-17 13:03
Idézet - heavyervin:
De miert uljon be ingyen? Hogy masok kaszaljanak rajta? Tokeletessen egyet ertek Bill-el, ot valaki nagyon cseszegeti ebben az ugyben. Nem is kell reszt vegyen, legalabb megmarad a buszkesege, szerencsere lattam vele is a Sabbath-ot Bulgariaban 2005-ben

Nyilván nem ingyen kéne beülnie. De egyszerűen nem tudom elhinni Tony-ékról, hogy ennyire kisstílűek lennének... :/
Egyébként nekem az nagyon tetszett, amikor Rob Trujillo bekerült a Tallicába, a menedzsment a következő turné bevételeinek négyükre eső részéből Robnak asszem 10%-ot többieknek 30%ot dobott fel, erre LARS! volt az első , aki mondta, hogy nem nem, 25-25% mindenkinek.
Nem tudom, hogy Ozzy-ék miért nem tudnak így megállapodni. Így lenne korrekt szerintem. így is sz*rrá fogják magukat keresni.

(Amúgy gitárrál vitézkedem, de dobolni is szeretnék majd a jövőben :D )
Idézet
 
 
+6 #3 heavyervin 2012-05-16 19:50
De miert uljon be ingyen? Hogy masok kaszaljanak rajta? Tokeletessen egyet ertek Bill-el, ot valaki nagyon cseszegeti ebben az ugyben. Nem is kell reszt vegyen, legalabb megmarad a buszkesege, szerencsere lattam vele is a Sabbath-ot Bulgariaban 2005-ben
Idézet
 
 
+1 #2 Metal 2012-05-16 14:34
Idézet - Kristof15:
Én ezt nem értem. Ha mindenki azt akarja, hogy játszon, akkor nem igaz, hogy nem tudnak kompromisszumot találni. Amúgy meg én ingyen is beülnék. :D


Ez így van. kár, hogy így alakult de azért ettől még várni fogom az új lemezt...:D

Amúgy dobolsz? :D
Idézet
 
 
+2 #1 Kristof15 2012-05-16 12:30
Én ezt nem értem. Ha mindenki azt akarja, hogy játszon, akkor nem igaz, hogy nem tudnak kompromisszumot találni. Amúgy meg én ingyen is beülnék. :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.