Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Benante: „Nem leszek képes a négy-öt-hat-héthetes turnék minden egyes dátumán játszani”

1029karelMivel elég rendesen mennek a találgatások Charlie Benante immáron rendszeresnek tekinthető hiánya miatt az Anthraxből, a dobos most sajtónyilatkozatot adott ki arról, miért megint Jon Dette dobol helyette az aktuális európai koncerteken. Ennek alapján belátható időn belül bizonyosan nem oldódik meg végérvényesen a helyzet.

„A többség talán tudja, hogy pár éve a kéztőcsatorna-szindrómám miatt átestem egy műtéten”, írja Charlie. „Azóta rendszeresen jártam fizikoterápiára és orvoshoz is, és ugyan a kezem sokat javult, teljesen még mindig nem gyógyult meg. Az orvosaim azt mondják, továbbra is javulhat, de ez biztosan időbe telik, és egyelőre nem tudni, pontosan mennyibe. Miközben rögzítettük az új lemezt, három-négy hét stúdiózás és mindennapos dobolás után észrevettem, hogy nemcsak pokolian fájni kezdett a kezem, hanem utána pár napig konkrétan teljesen érzéketlenné is vált. A turnézással ugyanez a helyzet: pár hétig minden oké, de aztán belobban a betegségem, elkezd fájni, a kezem elzsibbad, és egyszerűen nem tudok dobolni, különösen nem azzal az intenzitással, amit az Anthrax zenéje megkíván.”

Mindez azt vonja maga után, hogy a zenekar táborának tartósan is be kell rendezkednie Benante részleges hiányára a jövőben. „Imádok turnézni, játszani nektek a zenét, és baromira várom már, hogy 2016-ban végre az új dalainkat is nyomhassuk, de a mostani állás szerint nem leszek képes a négy-öt-hat-héthetes turnék minden egyes dátumán játszani. A most kezdődött, Slayerrel közös európai turnén nagyjából az első három hétben Jon Dette játszik a zenekarral, én pedig a terveim szerint november 21-étől, Nagy-Britanniában csatlakozom a többiekhez, és onnantól már én játszom majd a hátralévő dátumokon. Amennyiben van ennek bármi előnye, hát az annyi, hogy képes vagyok aktívan részt venni a vizuális elemek kialakításában – például alig várom már, hogy mindannyian lássátok az új lemezünk borítóját! –, promotálhatom az albumot, és segíthetek az olyan speciális kiadványok összeállításában is, mint például a mostani Spreading The Disease újrakiadás.”

A Jon Dette-vel megerősített Anthrax november 7-én Bécsben, a Gasometerben játszik. A banda új lemeze valamikor 2016 elején érkezik, az Evil Twin dalt a múlt héten mutatták be róla.

 

Hozzászólások 

 
+6 #4 Igor Igorovics 2015-10-30 19:36
Feleségverés ide, feleségverés oda, Benante már 52 éves. Márpedig olyan intenzitással játszani, mint ahogyan ő tette több mint 30 éven keresztül, az bizony igénybeveszi a csuklóizületeke t. Egy jazzbandában simán el lehet dobolni még 70 évesen is, de egy olyan bandában, mint az Anthrax már annyira nem. Idővel egyszerűen kikészülnek az izületek. Ez van. (Azért remélem még viszontlátjuk a színpadon.)
Idézet
 
 
+18 #3 bogar 2015-10-30 12:10
Értem én, de akkor súlyozhatnák, hogy időnként Charlie a világ minden pontján felbukkanjon, ugyanis én eddig háromszor láttam az Anthrax-et, de minden alkalommal Dette dobolt.
Idézet
 
 
+8 #2 Dead again 2015-10-30 11:55
Jobbulást kívánok neki!
Idézet
 
 
+16 #1 a75 2015-10-30 11:07
Szegény Csárli! Csak nem kellett volna annyit bokszolni a zasszonnyal. A keze is megfájdult tőle..
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.