Shock!

október 28.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Benante helyett Dette dobol az Anthraxben az európai turnén

Nem jött át Európába az Anthraxszel a csapat zenei agya, Charlie Benante, aki teljes egészében kihagyja a New York-i thrasherek Motörheaddel közös aktuális turnéját a kontinensen. A közelebbről nem meghatározott személyes okok miatt távol maradó Benante helyén Jon Dette (ma Animetal USA, korábban Slayer, Testament) ül a cucc mögött.

November 5-én indult az angliai Wolverhamptonban a Motörhead és az Anthrax turnéja, ám a New York-i metalosok soraiból hiányzik a dobos Charlie Benante, aki egyben a csapat zenei agya is. Scott Ianék nem részletezték az okokat, csupán annyit mondtak, hogy Benante személyes ügyekkel törődik odahaza. Nem tudni, hogy ezek a személyes ügyek a dobos nyári magánéleti balhéival állnak-e összefüggésben vagy sem, de az biztos, hogy az elmúlt időszakban Charlie több Anthrax megmozdulást is kihagyott például édesanyja halála, illetve egy kézsérülés miatt. Előbbi miatt Gene Hoglan, utóbbi esetben a Shadows Fall ütős Jason Bittner helyettesítette az Anthraxben.

A helyettes Jon Dette (a képen) 1995-ben került be a Testamentbe, ahonnan hamarosan távozott, majd 1996-ban egy rövid ideig dobolt a Slayerben is, amikor Paul Bostaph éppen jazzprojektje, a The Truth About Seafood ügyeivel foglalkozott inkább. Dette végül nem maradt sokáig a helyén, mert Kerry Kingék nem voltak maradéktalanul elégedettek az élő teljesítményével. Ezután egy rövid ideig ismét játszott a Testamentben. Hogy az Anthraxben mit domborított, abból az alábbi wolverhamptoni felvételből kaphatunk ízelítőt.

Aki látni szeretné a Motörheadet és az Anthraxet, annak december 3-án Prágáig kell utaznia. Új Anthrax nagylemez valószínűleg nem várható 2013 vége előtt, de azt már most is látni, hogy a csapat jövő augusztusban ismét Európában játszik a fesztiválokon. A lengyelországi Polish Woodstockon, Wackenben és a Bloodstockon már biztosan ott lesznek.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.