Shock!

július 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Bejárjuk az érzelmi skálát a haragtól a szenvedésen át a megbékélésig és az elfogadásig”

Még egy dalt tett közzé pénteken érkező új lemezéről a Foo Fighters. A zenekar már turnézik új dobosával, Josh Freese-zel, de az albumot még a főnök, Dave Grohl ütötte fel.

0526foo

But Here We Are címmel érkezik a Roswell/RCA gondozásában, június 2-án a Foo Fighters új nagylemeze. Az album Greg Kurstin producerrel készült, és az első lesz a sorban Taylor Hawkins dobos tragikus tavalyi halála óta. Mint az utóbbi napokban hivatalosan is megerősítették, a dobtémákat maga Dave Grohl játszotta fel a stúdióban. „Hangzás tekintetében az első album naivitását csatornáztuk be egy évtizedekkel érettebb, mélyebb környezetbe – mondják a lemezről. – Szövegek terén pedig brutálisan őszinte, érzelmileg igen nyers válasz ez a tíz dal a közelmúltban megéltekre. Bejárjuk az érzelmi skálát a haragtól a szenvedésen át a megbékélésig és az elfogadásig, az ezek közötti számtalan árnyalattal együtt.”

foofighters_cA dallista az alábbi lesz:

01. Rescued
02. Under You
03. Hearing Voices
04. But Here We Are
05. The Glass
06. Nothing At All
07. Show Me How
08. Beyond Me
09. The Teacher
10. Rest

A zenekar most a The Teacher című dalt mutatta be, és már javában turnéznak Észak-Amerikában. Ezeken a koncerteken már a banda új dobosa, Josh Freese ül a dobcucc mögött, aki olyan előadókkal dolgozott az évek során, mint a Suicidal Tendencies, az Infectious Grooves, Danny Elfman, Chris Cornell, a Guns N’ Roses, a Devo, Rob Zombie, Avril Lavigne, az A Perfect Circle, a Nine Inch Nails, a Paramore, Bruce Springsteen, Sting, Michael Bublé vagy a The Offspring.

 

Hozzászólások 

 
#1 Lipi 2023-05-31 22:48
Mindíg is kedveltem Dave Grohl munkásságát, de egy jó ideje úgy gondoltam, hogy a legjobb dalait már megírta.Erre most itt van ez, és nem találok rá szavakat.Zseniális a zene és a szöveg kapcsolata, ilyen mélységekben rég nem hallottuk a Foo fighterst.Ehhez kellettek - sajnos- az elmúlt év szomorú történései, hogy Dave ezt kihozza magából, de ez az igazi művészet.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.