Shock!

április 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bécsben is fellép a C.O.C. áprilisban

Április 19-én Bécsben is el lehet csípni a jelenleg épp trióként üzemelő Corrosion Of Conformityt, akik hosszú évek után végre komplett európai turnét kötöttek le tavaszra. A legendás bandát jelenleg az Animosity albumot készítő felállás alkotja, vagyis Mike Dean basszer/énekes, Reed Mullin dobos és Woody Weatherman gitáros.

A C.O.C. magja évek hosszú szünete után tavaly júliusban állt újra színpadra, hogy így ünnepeljék meg a hardcore/crossover klasszikus Animosity lemez 25. születésnapját. A csapat a koncerteken a korai éra gyors, zúzós dalaira koncentrált a '90-es évek retrósabb, doomosabb albumai helyett, amiben nyilván az is szerepet játszott, hogy a Corrosion Of Conformity legsikeresebb felállásából egyedül a gitáros/énekes Pepper Keenan nem vett részt az újjáalakulásban. Ha azonban minden a tervek szerint halad, ez sem várat már magára sokáig. „Most ezt a hármas dolgot csináljuk, és lemezt is készítünk így, de azt hiszem, utána ismét összejöhet a négytagú felállás is Pepperrel. Mindannyian meg szeretnénk csinálni ezt, ha elérkezik hozzá az idő, de most egyelőre trióban nyomjuk", nyilatkozta nemrég Woody Weatherman. A csapat utoljára 2005-ben adott ki új dalokat In The Arms Of God címmel, de ezen a lemezen Stanton Moore dobolt az évekkel korábban távozott Mullin helyett. Az eredeti dobos nem titkolt módon Keenannel nem volt képes megtalálni a hangot az utolsó közös években. Pepper jelenleg a készülő négyes Down albumon dolgozik, így arról maximum találgatni lehet, hogy mikor jöhet megint össze a Deliverance felállás.

A hármas felállású C.O.C. mindenesetre tavaly év végén már meg is jelentetett egy bakelit kislemezt Your Tomorrow (Parts 1 And 2) címmel, de hamarosan további felvételek is várhatók tőlük. „Az új dalaink teljesen őrültek. Nem mondom, hogy teljesen olyanok, mint a szuper-old school dolgok, de mindenképpen abban az irányban mozognak", mondta a stílusról Weatherman. A stúdióalbum producere valószínűleg maga Mike Dean lesz, de mielőtt ez megjelenne, még egy élő DVD is várható a bandától, hiszen október 14-ei raleigh-i bulijukat rögzítették.

A C.O.C.-t az alábbi dátumok valamelyikén lehet elcsípni Európában:

Április 14 - Bochum - Matrix
Április 15 - Tilburg - Roadburn
Április 16 - Bréma - Tower
Április 17 - Wiesbaden - Schlachthof
Április 19 - Bécs - Arena
Április 20 - München - Feierwerk
Április 21 - Athén - An Club
Április 22 - Mezzago - Bloom
Április 23 - Karlsruhe - Dudefest-Jubez
Április 25 - Bristol - Bierkeller
Április 26 - London - Underworld
Április 28 - Manchester - Moho
Április 29 - Sheffield - Corporation
Április 30 - Vosselaar - Biebob
Május 01 - Deventer - Burgerweeshuis

A banda emellett május 27-én részt vesz a baltimore-i Maryland Deathfesten is.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.