Shock!

május 08.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Azt mondtam: oké, srácok, holnap találkozunk, és többé nem mentem vissza”

Devil You Know névre hallgat a Killswitch Engage-ből eltávolított Howard Jones új zenekara, amelyben az All Shall Perish szólógitárosa, Francesco Artusato, illetve John Sankey, az ausztrál Devolved dobosa szegődött a frontember társául. A formáció első lemeze várhatóan még idén megjelenik.

A Devil You Know sztori gyökerei odáig nyúlnak vissza, hogy egy több éves szünet után a Killswitch Engage 2011 végén ismét összejött, és elkezdtek agyalni a következő lemezen. „Jó volt megint együtt látni mindenkit”, elevenítette fel a történteket Howard a brit Metal Hammernek. „Mutogattuk egymásnak az ötleteket, aztán azt mondtam: oké, srácok, holnap találkozunk. És utána soha többé nem mentem vissza. Ők pedig azt mondták: haver, tovább kell lépnünk. Velem ugyanis egyre inkább küzdelem volt a közös munka. Beletelt egy időbe, mire rájöttem, hogy nem akarom tovább csinálni ezt az egészet, így azt mondtam nekik: figyeljetek, ez így lesz jó. És valóban, mert nagyszerű lemezt készítettek.”

Jones előzőleg nem ismerte alaposan Artusatót és a Devolved mellett egy ideig a Fear Factoryvel és a Divine Heresyvel is flörtölt Sankeyt. „Csak felületes viszonyban voltunk. Jammeltek már egy ideje, de nem volt énekesük, így megkerestek. Amikor meghallgattam a zenét, azt mondtam: nahát, ez érdekes. Miért is ne? Előzetesen nem akartam ennyire messzire menni, mert őszintén szólva még abban sem voltam teljesen biztos, hogy ismét zenélni akarok, de a dolog jónak tűnt, így fejest ugrottam bele. Jó kicsit mást csinálni most. Kicsit mélyebb, sötétebb témákat kell írnom. Ez eddig roppant szórakoztatónak bizonyult.”

A csapat már gőzerővel dolgozik első albumán, amely még az év vége előtt megjelenhet.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.