Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Azonnali hatállyal kirúgta a Relapse a Tau Crosst, bizonytalan a harmadik lemez megjelenése

Bizonytalan időre elhalasztották a Tau Cross harmadik lemezének megjelenését: a zenekart egy kényes politikai ügy miatt azonnali hatállyal kirúgta a Relapse kiadó.

0612taucross

Eredetileg augusztus 9-én jelent volna meg a Tau Cross új nagylemeze, a Messengers Of Deception, ám ebből végül nem lesz semmi: a Relapse szerződést bontott a zenekarral, és ezzel egyidejűleg a korábban már bemutatott Burn With Me videót is törölte a YouTube-ról, illetve a kiadóhoz köthető streaming-felületekről. A döntés hátterében az áll, hogy a frontember, az Amebixből is ismert Rob „The Baron” Miller köszönetnyilvánításában szerepelt egy bizonyos Gerard Menuhin is, akinek Tell The Truth And Shame The Devil című 2015-ös, a második világháborúról szóló kötete a maga idejében komoly vitákat okozott, a cég számára pedig vállalhatatlanok a könyvben szereplő nézetek és állítások. A szerző a hegedűművész Yehudi Menuhin fia, említett műve pedig a világtörténelem leghatalmasabb hazugságaként nevesíti a holokausztot.

A zenekar másik négy tagja, azaz Michel „Away” Langevin dobos, Andy Lefton és Jon Misery gitárosok, illetve Tom Radlo basszer a kiadói döntést követően nyilatkozatban határolódott el Menuhin nézeteitől. Mint közleményükben áll, a Relapse döntése őket is sokkolta. „A lemez munkálatai közben mindenkitől egyenként kérték be a köszönetnyilvánítási listákat, ami a mi esetünkben a családunkat és a barátainkat jelentette”, áll a nyilatkozatban. „Most értesültünk róla, hogy Rob Miller egy hírhedt szélsőjobboldali írót is felsorolt a sajátjában, akit egyikünk sem ismert. Gyorsan utánanéztünk a szerző munkásságának, és kijelentjük: a leghatározottabban elhatárolódunk mindentől, ami ezekhez az ocsmányságokhoz kapcsolódik. Mi magunk is szeretnénk választ kapni arra, miért történt mindez, és arra is, hogyan fordulhatott elő ilyen, főleg a mi hátterünkkel és világnézetünkkel. Mindannyian szörnyen érezzük magunkat. Nagyon keményen dolgoztunk ezen a lemezen, és borzasztóan elkeserítő, hogy egy ilyen természetű ügy tönkreteszi a munkánkat.”

Miller egyelőre nem szólalt meg az ügyben, mint ahogyan azt sem tudni, lesz-e folytatása ezek után a Tau Crossnak, vagy hogy megjelenik-e bárhol is a nagylemez. A zenekar legutóbbi albuma 2017-ben jött ki Pillar Of Fire címmel.

 
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.