Shock!

július 21.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Az új lemez megjelenésének napján rúgta ki frontemberét a Thy Art Is Murder

Meglehetősen bizarr módon, új lemeze megjelenése napján jelentette be frontembere kirúgását a Thy Art is Murder. A helyzet különös pikantériáját csak fokozza, hogy a döntésről saját bevallása szerint az érintett is csak ekkor értesült…

0816taim

Godlike címmel jelent meg az ausztrál Thy Art Is Murder új nagylemeze szeptember 22-én, a Human Warfare kiadó gondozásában. Az album már a hatodik a sorban a csapattól, produceri feladatait Will Putney látta el, ám meglehetősen skizofrén módon lát napvilágot: a digitális kiadáson már nem CJ McMahon éneksávjai hallhatók, hanem újraénekeltették a dalokat egy egyelőre meg nem nevezett új frontemberrel. A dolog annyira friss, hogy az ismeretlen énekes e hét elején fejezte be a stúdiómunkát. A cserére a már legyártott fizikai példányokon értelemszerűen nem volt mód, mint ahogy a korábban debütált klipeket sem módosították.

Mindezt McMahon kirúgása tette szükségessé, ahol a zenekar vonatkozó közösségi médiás posztja szerint a frontember néhány héttel ezelőtti, nagy vihart kavart bejegyzése jelentette az utolsó cseppet a pohárban. Az énekes akkor megosztott egy videót Matt Walsh politikai kommentátortól: ebben egy anya megkérdezi kisgyermekétől, fiú-e vagy lány, és megengedőn nyugtázza a választ, miszerint mindkettő. McMahon saját megosztása mellé annyit írt, hogy a nőt halálra kellene égetni, majd miután kitört a botrány, fiókját is inaktviálta, és utóbb kiírt egy bocsánatkérést. A zenekar már akkor is elhatárolódott a poszttól, most pedig úgy fogalmaztak: mindez csupán az utolsó cseppet jelentette a pohárban, véleményük szerint CJ személyisége megváltozott, ítélőképessége már nem a régi, ráadásul társait is a csapat belső felbomlasztásával fenyegette, amennyiben nem az ő elképzeléseit követik egyes döntésekben. McMahon később annyival reagált, hogy ő maga is a zenekar közösségi médiás bejelentéséből értesült a döntésről, és mindez természetesen nem a teljes ábra. Ígérete szerint hamarosan előáll saját verziójával is, és „halálra éget vele” mindenkit.

A Thy Art Is Murder tehát az egyelőre ismeretlen új frontemberrel lép fel Budapesten is október 12-én, a Barba Negrában a Whitechapel, a Fit For An Autopsy és a Spite társaságában. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.