Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az új dalban több elektronika kapott helyett, valamint megjelentek a jungle/drum & bass elemek is”

Idén ünnepli tizedik aktív évét az Omega Diatribe, amit a My Sphere címet viselő exkluzív digitális EP-vel koronáznak meg. A központi dalhoz most videó is készült.

0916omegadiatribe

A kiadvány társproducere és mixing/mastering embere ismét a dán Tue Madsen volt, akinek munkájával anno sikerült bezsebelniük a 2018-as HangSúly Zenei Díjazáson Az év legjobb stúdióprodukciója díjat harmadik, Trinity címet viselő lemezükkel. A közelgő My Sphere EP-n egy vadiúj dal mellett egy klasszikus tétel újradolgozása is helyett kapott a debütáló Iapetus nagylemezről, valamint további két remix ékesíti a dalcsokrot a legutóbbi Metanoiáról, ami Farkas Péter aka. dOTS munkáját dicséri.

„Az új dallal abszolút a Metanoia vonalát vittük tovább a zene letisztultságát tekintve – mondja Hájer Gergő gitáros. – Ezúttal viszont több elektronika és sample kapott helyett, valamint megjelentek a jungle/drum & bass elemek is az új dalban, amit már nagyon régóta terveztünk. Külön öröm számunkra, hogy ismét Tue Madsennel tudtunk dolgozni, hiszen az új dal megszületésekor egyből az ő egyedi, öblös hangzásvilágát álmodtuk meg. Az elsőlemezes Molecular Torsion dalt pedig átgondoltuk mai fejjel és teljes mértékben újravettük, ami Tue kezei alatt még ütősebben hangzik, mint valaha!" „Az énekfelvételek ismét Kiki felügyelete alatt készültek a Stray Heart Records stúdióban – így Lucsányi Milán énekes. – Nagyon szeretünk együtt dolgozni, mivel a kreativitásának köszönhetően még az utolsó pillanatokban is kerülnek be apróbb színesítések a vokálokhoz, amiktől még izgalmasabbá váltak a dalok. Nagyon érdekes volt számomra a Molecular Torsiont felénekelni, az igazat megvallva még most is izgulok picit a fogadtatásáért, hiszen elég meghatározó darab a zenekar életében. Remélem szeretni fogjátok. A My Sphere pedig egy igazi koncertdal lesz... Alig várom, hogy élőben is előkapjuk!"

„Az elmúlt évtizedben a social media mindent bekebelezett és ennek hatására sikerült az embereket saját információbuborékukba bezárni – mondja a My Sphere klipjéről Szathmáry Ákos basszer. – Azt tolják az arcodba, amit az algoritmusok gondolnak, hogy számodra érdekes lehet. Ez egy idő után kezd nyomasztóvá válni és ezt a szűk bezártságérzetet szerettük volna demonstrálni a videó képi világával."

A zenekar jelenleg az őszi 10 Years Of Extreme Groove Metal turnéjára készül, aminek már biztos, hogy lesz budapesti állomása is, mégpedig október 21-én az A38 Hajón, olyan zenekarok társaságában, mint az Insane és a Beneath The Void. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.