Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az élni akarásra, az akadályok leküzdésére szerettük volna felhívni a figyelmet”

Október 1-jén jelenik meg a Nova Prospect negyedik nagylemeze. A zenekar most bemutatta a Törékeny egyensúly lemez Utolsókból elsők című számát.

1125np

Jövő hónap elején, Törékeny egyensúly címmel jön ki a H-Music gondozásában, egyidejűleg az októberi HammerWorld magazin mellékleteként az új Nova Prospect. A tíz friss dalt és a 2020 végén megjelent Kalapács-feldolgozást tartalmazó album már előrendelhető, ezzel egyidőben egy újabb klipes dalt is bemutattak a lemezről: az Utolsókból elsők a tavaly novemberben megjelent Légy valaki! mellett a lemez második felvezető dala, melyhez ezúttal is a zenekar hivatalos fotósával és most már lényegében házi rendezőjével, Pintér Judittal forgattak klipet.

„A dal szövegének alapötletét a zenekar azon rajongói ihlették, akik annak ellenére, hogy mozgássérültek, rengeteg Nova-koncertre eljöttek, és olyan vidéki városokba is elutaztak egy-egy buli kedvéért, mint például Nyíregyháza vagy épp Békéscsaba – mondják. – Köztük Paulik Fecó, akit leginkább arról lehet ismerni, hogy a fejével, egész konkrétan a fejére erősített pálcával fest, és a kerekesszékére szerelt betűtábla segítségével kommunikál. Erre az élni akarásra, az akadályok leküzdésére szerettünk volna felhívni a figyelmet, és időközben a szöveghez egy szomorú apropót is társult, ugyanis egyikük, Garai Nóra 2020 nyarán tragikus hirtelenséggel elhunyt. A dalt így az ő emlékének is ajánljuk. Mivel Bálint unokaöccse, Schautek Roland születése óta mozgássérült, ennek ellenére magyar bajnok, Európa-bajnok és világkupa ezüstérmes parakarate sportágban, így adta magát, hogy ő szerepeljen a videóklipben. A forgatás a kecskeméti Star Gym edzőteremben zajlott, melynek boxringjében vettük fel a zenekaros jeleneteket is."

novaprospect_cAz albumra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Érinthetetlen
02. Utolsókból elsők
03. Horgonyok
04. Gyógyidő
05. Légy valaki!
06. Nincs az a fal (km. Kiss Milán)
07. V, mint válaszút
08. Csendet a városban
09. Új reménnyel (km. Kerecsen László)
10. Bizonytalanság
11. Időd lejár (Kalapács-feldolgozás)

A Nova Prospecttel élőben legközelebb szeptember 10-én találkozhattok a fővárosban, ahol az Omega Diatribe vendégként melegítik be az Akvárium Klub deszkáit, szeptember 17-én pedig a Leander Kills előtt zárják a szabadtéri szezont Esztergomban, a Sportkülsőben.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.