Shock!

május 08.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az elmúlt tíz évben kicsit konzervatívabb a metal műfaj, mint előtte volt”

Hamarosan nálunk is ismét fellép az Amaranthe. Az utóbbi idők egyik legdinamikusabban fejlődő európai metalzenekarának főnöke szerint sikerükben nagy szerepe van zenéjük sokszínűségének – pedig a mai metalszíntér kevésbé nyitott, mint azelőtt.

0811amaranthe

Helix lesz a címe az Amaranthe október 19-én érkező új lemezének, amely két évvel követi a sorban a legutóbbi Maximalism albumot, és az első lesz Nils Molin énekessel a mikrofonnál. Az albumot komoly várakozás előzi meg, és Olof Mörck gitáros/főnök szerint ismét igen változatos lesz majd. „Szerintem ez annak az eredménye, hogy különböző ízlésű emberek játszanak a bandában”, mondta a zenész a Heavynek. „Én a magam részéről mindenféle zenét hallgatok. Mikor felnőttem, 95-98 százalékban csak metalt hallgattam, de ezen belül is különböző stílusokat. Aztán ahogy az ember idősebb lesz – direkt nem az érettebb szót használom –, egyre inkább felfedez új stílusokat is.”

Mörck szerint a színtérnek jót tesz egy olyan sokszínű hangzású csapat, mint az Amaranthe. „Amikor a ’90-es években felnőttem, folyamatosan jöttek az új zenekarok, amelyek mindig mást próbáltak ki. Otthon, a göteborgi színtéren ott volt az In Flames, a Dark Tranquillity és az At The Gates, akik a folkos dolgokat építették be a dallamos death metalba, de közben mondjuk ott volt a Rhapsody Olaszországból, akiknek rengeteg komolyzenei hatás rejlett a zenéjükben. Nekem pedig mindegyik tetszett. Természetesen teljesen rendben van, ha valaki kizárólag csak nagyon old school death metalt vagy thrasht akar játszani, mert életben kell tartani a lángot. De a metal közben mindig is folyamatosan fejlődött és haladt előre. Szerintem az elmúlt tíz évben kicsit konzervatívabb a műfaj, mint előtte volt. Szerény véleményem szerint a színtérnek szüksége volt egy kis friss levegőre.”

amaranthe_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. The Score
02. 365
03. Inferno
04. Countdown
05. Helix
06. Dream
07. GG6
08. Breakthrough Stardust
09. My Haven
10. Iconic
11. Unified
12. Momentum

Az Amaranthe ősszel a Powerwolf és a Kissin' Dynamite társaságában mutatja be a lemezt Európában. A turnénak magyar állomása is lesz november 4-én, a Barba Negrában, amely máris teltházas. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#1 MetalMark 2018-09-11 11:47
Felhaborito hogy, egy ilyen "nyikhajj" szidja a Rockereket.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.