Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Avantasia: The Mystery Of Time címmel márciusban jön az új mese

The Mystery Of Time címmel jelenik meg márciusban az Avantasia projekt új nagylemeze. Már biztos, hogy Tobias Sammet és zenekara a kiadást követően átfogó turnéra indul számtalan vendéggel és érdekességgel.

A The Mystery Of Time-on szereplő vendégek közül egyelőre az egykori KISS és Union gitáros Bruce Kulick, illetve a Uriah Heep dobos Russell Gilbrook személye biztos, de rajtuk kívül is felvonul majd még pár ismert arc a dalokban. Ami a sztorit illeti, Sammet szerint klasszikus rock/metal opera van készülőben egy időtlen tündérmesébe ágyazva, amelyet azonban a fantasy-környezet ellenére a modern kor eseményei ihlettek.

A lemez megjelenését követően a projekt nagyszabású önálló turnéra indul: Tobias ezúttal nem fesztiválfellépésekben, hanem csarnokos bulikban gondolkodik szintén rengeteg vendéggel, grandiózus színpadi show-val és extrahosszú játékidővel, amelynek során az Avantasia összes korszakát felelevenítik majd.

„Habár imádok az Edguyjal lemezeket készíteni és turnézni, nem láttam előre, mekkora szükségem lesz az Avantasiára, amikor eldöntöttem, hogy lezárom életem ezen fejezetét", indokolta döntését a banda feltámasztásáról Sammet, aki eredetileg a tavaly tavasszal kiadott The Flying Opera – Around The World In 20 Days DVD-vel le akarta zárni az Avantasia történetét (amit egyébként eredetileg is csak a The Metal Opera kettős anyagra hozott össze, de a dolog aztán jócskán kinőtte magát). „Nem tudtam, hogy lesz-e még valaha új Avantasia lemez, de akkor úgy éreztem, nem fogom elkészíteni. A legutóbbi lemezek világsikere és egy szinte mindenhol teltházas arénaturné után, illetve azt követően, hogy olyan gyermekkori hőseimmel dolgozhattam, mint Alice Cooper, Klaus Meine, Rudolf Schenker, Eric Singer és a többiek, úgy éreztem, mindent elmondhattam az Avantasia nevében, amit csak lehetett. Az Avantasia azonban nem erről szól. További nagyszerű zenéket szeretnék írni, további fantasy világokat akarok teremteni: minél nagyobb és epikusabb, annál jobb... És ahogy hallgatom az anyagokat, amik eddig összeálltak az Avantasia történelmének következő fejezetéhez, tudom: elképzelhetetlen, hogy ne csináljam meg!"

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.