Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Avantasia: itt a borító és a dallista, március 30-án jön az album

Március 30-án jelenik meg az Avantasia új nagylemeze, a The Mystery Of Time, amelynek a borítója és a dallistája is nyilvános. Az album kinézetéért az a Rodney Matthews felelt, akinek portfóliójában többek között Magnum, Thin Lizzy, Asia és Nazareth borítók találhatók. A konceptanyagra tíz új dal kerül fel, szokás szerint rengeteg vendéggel.

Tobias Sammet legutóbb az egykori Rainbow, Yngwie Malmsteen és Deep Purple frontember Joe Lynn Turner leigazolását jelentette be az új Avantasia albumra, de rajta kívül olyanok szerepelnek még a dalokban, mint Eric Martin, Michael Kiske, Biff Byford és Ronnie Atkins. A hangszeres szekciót olyan nagyágyúk erősítik, mint Arjen Lucassen, az egykori KISS és Union gitáros Bruce Kulick, illetve a Uriah Heep dobosa, Russell Gilbrook. A felvételek elkészültek, Sascha Paeth producer már az utolsó simításokat végzi az anyagon Bendestorfban.

A dallista az alábbi:

01. Spectres
02. The Watchmakers' Dream
03. Black Orchid
04. Where Clock Hands Freeze
05. Sleepwalking
06. Savior In The Clockwork
07. Invoke The Machine
08. What's Left Of Me
09. Dweller In A Dream
10. The Great Mystery

Ami a sztorit illeti, Sammet szerint klasszikus rock/metal opera van készülőben egy időtlen tündérmesébe ágyazva, amelyet azonban a fantasy-környezet ellenére a modern kor eseményei ihlettek. A lemez megjelenését követően a projekt nagyszabású önálló turnéra indul: Tobias ezúttal nem fesztiválfellépésekben, hanem csarnokos bulikban gondolkodik szintén rengeteg vendéggel, grandiózus színpadi show-val és extrahosszú játékidővel, amelynek során az Avantasia összes korszakát felelevenítik majd.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.