Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Avantasia: 2016 elején új lemez és nagyszabású európai turné

0409tobias2016 elején ismét új lemezt jelentet meg az Avantasia. Tobias Sammet projektjének új albuma Ghostlights címmel jön ki, és jövő tavasszal egy elég masszív európai turné is követi majd a kiadást.

„Az elmúlt hónapokban rengeteg időt töltöttem a stúdióban, bezárkóztam a pincébe, mint valami különc remete, és titokban, megszállottan dolgoztam valamin, ami az Avantasia-sztori egy új, roppant erős fejezetének tűnik”, mondja Sammet, aki legutóbb 2013 elején hozott ki új lemezt folyton változó all-star projektjével The Mystery Of Time címmel. „Az új anyag nagyon bombasztikus és dinamikus, és ugyan szélsőséges módon változatos is, minden egyes perce avantasiásan szól. Roppant büszke vagyok arra, amit éppen alkotunk, és ha ez nem lenne elegendő, lázasan várom azt is, hogy ismét útra keljünk.”

A Ghostlights megjelenését egy EP előzi majd meg még idén ősszel, a szóban forgó turné pedig márciusban startol. Tobias most sem klubhaknikra készül egy szál középre belógatott lámpával, hanem gigantikus színpadi show-val megtámogatott, egyenként legalább háromórás fellépésekre rengeteg sztárvendéggel, és a projekt összes lemezéről összeválogatott dalokkal. Magyar koncert egyelőre nincs a menetrendben (vélhetően nem is nagyon lesz…), de március 15-én Prágában, március 27-én Besztercebányán, illetve március 28-án Pozsonyban viszonylag egyszerűen el lehet csípni a formációt. További részletek hamarosan.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.