Shock!

május 27.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Avantasia: 2016 elején új lemez és nagyszabású európai turné

0409tobias2016 elején ismét új lemezt jelentet meg az Avantasia. Tobias Sammet projektjének új albuma Ghostlights címmel jön ki, és jövő tavasszal egy elég masszív európai turné is követi majd a kiadást.

„Az elmúlt hónapokban rengeteg időt töltöttem a stúdióban, bezárkóztam a pincébe, mint valami különc remete, és titokban, megszállottan dolgoztam valamin, ami az Avantasia-sztori egy új, roppant erős fejezetének tűnik”, mondja Sammet, aki legutóbb 2013 elején hozott ki új lemezt folyton változó all-star projektjével The Mystery Of Time címmel. „Az új anyag nagyon bombasztikus és dinamikus, és ugyan szélsőséges módon változatos is, minden egyes perce avantasiásan szól. Roppant büszke vagyok arra, amit éppen alkotunk, és ha ez nem lenne elegendő, lázasan várom azt is, hogy ismét útra keljünk.”

A Ghostlights megjelenését egy EP előzi majd meg még idén ősszel, a szóban forgó turné pedig márciusban startol. Tobias most sem klubhaknikra készül egy szál középre belógatott lámpával, hanem gigantikus színpadi show-val megtámogatott, egyenként legalább háromórás fellépésekre rengeteg sztárvendéggel, és a projekt összes lemezéről összeválogatott dalokkal. Magyar koncert egyelőre nincs a menetrendben (vélhetően nem is nagyon lesz…), de március 15-én Prágában, március 27-én Besztercebányán, illetve március 28-án Pozsonyban viszonylag egyszerűen el lehet csípni a formációt. További részletek hamarosan.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.