Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Augusztus elején, Genexus címmel érkezik az új Fear Factory

0523dinoburtonGenexus címmel, augusztus 7-én jelenteti meg új lemezét a Los Angeles-i Fear Factory. A csapat magját alkotó Dino Cazares gitáros és Burton C. Bell énekes alighanem Mike Heller dobossal rögzítette a friss dalokat, az új basszer, Tony Campos azonban még természetesen nem játszott ezekben.

„Óriási megkönnyebbülés, öröm és persze óriási izgalom, hogy befejeztük a legújabb lemezünket”, mondja Dino a Genexusról. „Úgy érezzük, ez egy különleges Fear Factory-album. Miközben odafigyeltünk, hogy ne másoljuk önmagunkat, a lemeznek van egy nagyon klasszikus Fear Factory-íze, ami mind a régi, mind az új rajongóknak tetszeni fog. Az agresszív, a melodikus és az indusztriális elemek mind megtalálhatók a dalokban, sőt, jobban ütnek, mint valaha.”

A Genexus producere Cazares és Bell mellett a régi kollaboráns, Rhys Fulber volt, a keverést viszont Andy Sneap végezte, a megszólalással tehát alighanem most sem lesznek majd gondok. A zenekar eddig szemérmesen hallgatott a további közreműködők névsoráról, de vélhetően a turnékról ismert Mike Heller dobolt a dalokban – mint emlékezetes, a legutóbbi, 2012-es The Industrialist dobgéppel készült –, a basszusgitárt pedig alighanem maga Dino nyomta fel, de ez a régi időkben sem volt feltétlenül másképp, ez történt például a legklasszikusabb Demanufacture esetében is. Matt DeVries, a banda legutóbbi basszere egyébként kizárólag azért lécelt le, mert több időt szeretett volna tölteni a családjával, a Soulflyból igazolt Tony Campos pedig már csak a felvételek befejeztével csatlakozott a Fear Factoryhoz. Az album billentyűs témáit, illetve effektjeit a Fulber produceri stábjában dolgozó Damien Rainuad és Giuseppe Bassi nyomta fel.

A zenekar ősztől a Fear Factory és a Devil You Know, illetve Jamey Jasta szólóbandája társaságában indul amerikai turnéra.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.