Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Átmenetileg dobos nélkül maradt a Whitesnake

Otthagyta a Whitesnake sorait Brian Tichy dobos, hogy a jövőben inkább Something Unto Nothing, azaz S.U.N. nevű projektjére koncentrálhasson. David Coverdale-ék sajnálják az ütős döntését, de már keresik az utódját.

„Őszintén szomorúak vagyunk Brian távozása miatt, de teljes mértékben támogatjuk, hogy elérje a céljait, és őszintén minden jót kívánunk neki", mondja a váltás kapcsán David Coverdale. „Félelmetes dobolása könyörtelen hajtóerőt jelentett a zenénkben, amit nagyon szerettünk. Sok szerencsét, Brian!"

Brian Tichy nemrég a kanadai énekesnővel, Sass Jordannel indított be új zenekart Something Unto Nothing, azaz S.U.N. néven, és most emiatt távozik Coverdale-éktől. Ennek a formációnak egyébként a Whitesnake basszere, Michael Devin is tagja, de ő továbbra is marad a helyén a brit hard rock csapatban. A Whitesnake máris megkezdte az új ütős keresését, és számos dobos áll a látóterükben. A zenekar szóvivője leszögezte, hogy Tichy távozása biztosan nem érinti a 2013-as turnéterveket, vagyis koncertek nem fognak elmaradni a dobos kilépése miatt.

A korábban többek között Billy Idol zenekarában, a Pride & Gloryban, a Foreignerben vagy egy rövid ideig Ozzy Osbourne mellett is doboló Tichy 2010-ben csatlakozott a Whitesnake-hez, játéka egy sorlemezen, a 2011-es Forevermore-on hallható. Legutóbb a volt Dokken tagokkal közösen összehozott T&N projekt Slave To The Empire albumán dobolt.

Tichy a napokban egyébként kulcscsonttörést szenvedett egy hegyi bringás túrán, így néhány hétbe biztosan beletelik, mire ismét a dobcucc mögé ülhet.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.